Σε επίπεδο διαρροών συνεχίζεται το … σίριαλ με τα self tests, μετά τις 19 Ιουνίου, όποτε και σταματά η δωρεάν διάθεσή τους από όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη του μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Τσικανδυλάκης, οι φαρμακοποιοί ακόμα περιμένουν επίσημο αίτημα από την πολιτεία για την συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των tests σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.

«Μέχρι και το συμβούλιο που κάναμε τη Δευτέρα δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Διαρροές υπάρχουν αλλά δεν γίνεται να προχωρήσουμε χωρίς επίσημη ενημέρωση», σημείωσε ο κ. Τσικανδυλάκης, ο οποίος τόνισε πως ο δεύτερος κύκλος διανομής self tests είτε γίνει από τα φαρμακεία είτε από άλλα κανάλια διανομής θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους τομείς όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

Μάλιστα τόνισε πως αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο θέμα. «Υπάρχει μια πληροφορία ότι μέχρι αύριο θα υπάρξει αίτημα του υπουργείου να συνεχίσουμε τη δωρεάν διάθεση των self tests, ωστόσο αυτό μένει να επιβεβαιωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ποια θα είναι η απάντηση των φαρμακοποιών σε ένα ενδεχόμενο νέο αίτημα της κυβέρνησης ο κ. Τσικανδυλάκης απάντησε πως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αν και εξέφρασε και την προσωπική του άποψη, σύμφωνα με την οποία η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τη γενική συνέλευση. «Πρέπει να το αποφασίσουν οι συνάδελφοι που δουλεύουν στον πάγκο, το αν μπορούν να ανταποκριθούν».