«Το δικαίωμα της προσωπικότητας δεν υπερτερεί στο δικαίωμα της ζωής των πολλών» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και το Σωτήρη Μεταξά, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Γιαχνάκης, με αφορμή τα επιχειρήματα των λιγοστών γονέων που αρνούνται να κάνουν self test στα παιδιά τους για να επιστρέψουν στις τάξεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαχνάκης «το δικαίωμα στην προσωπικότητα ναι μεν υπάρχει όμως υποχωρεί όταν τίθενται θέματα που έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο ζωής πολλών πολιτών» επισημαίνοντας πως αυτό είναι απόλυτα ξεκάθαρο από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και στην απόφαση του Εισαγγελέα πρωτοδικών να κινήσει τη διαδικασία της αυτοφώρου σύλληψης για μητέρα που δεν ήθελε το παιδί της να κάνει self test.

«Ο Εισαγγελέας προχώρησε στην απόφαση αυτή με βάση το άρθρο 183 του ποινικού κώδικα που προβλέπει τη δίωξη όποιων δημόσια προκαλούν απείθεια έναντι νόμων, διαταγμάτων και νόμιμων διαταγών. Στο άρθρο μάλιστα αυτό γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο διαδίκτυο όπου εκεί συμπεριλαμβάνονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανυπακοή διαπράττει αυτός που δεν κάνει το self test και στην προκειμένη περίπτωση αυτό αφορά και τους γονείς των μαθητών γιατί είναι ανήλικοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαχνάκης.