Για την περιπέτεια της υγείας του, μετά τις δύο θρομβώσεις που υπέστη, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Ιεράπετρα, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειου. 

«Είμαι καλά, τελείωσε και η δεύτερη περιπέτεια. Ευχαριστώ τους θεράποντες ιατρούς του ΠΑΓΝΗ» είπε ο κ. Μεταξάκης, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως την «εξαίρεση στον κανόνα».

«Το ότι συνέβη σε μένα δε σημαίνει ότι θα συμβεί σε όποιον εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες είναι μηδαμινές απλά εγώ έτυχε να είμαι η εξαίρεση στον κανόνα. Δεν μετάνιωσα που εμβολιάστηκα αλλά αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα το σκεφτόμουν ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου αλλά αν την κάνει, το εμβόλιο δεν θα είναι το AstraZeneca.

«Δεν πήγε το μυαλό μου ότι σχετίζεται με το εμβόλιο. Μετά που διαπιστώθηκε ότι είναι θρόμβωση, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι το εμβόλιο. Οι γιατροί μου είπαν ότι πιθανότατα οφείλεται στο εμβόλιο. Το πρώτο πόρισμα που ανακοίνωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ λέει ότι οφείλεται στο εμβόλιο αλλά περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις», επεσήμανε ο κ. Μεταξάκης.

«Μακάρι να ήμουν ο πρώτος και ο τελευταίος που το έπαθα αυτό», δήλωσε.