«Η ιδιότητα του υπόπτου τελέσεως αξιοποίνου πράξεως δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησής του από υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάκης Βορίδης.
Ο ίδιος στη συνέχεια της επιστολής με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζει ότι πρωταρχικός του στόχος είναι «να αφοσιωθεί στο μείζον για εκείνον θέμα της υπεράσπισης της αθωότητάς του».
H επιστολή του Μάκη Βορίδη
Στην επιστολή παραίτησής του, ο Μάκης Βορίδης τονίζει ότι και παράλληλα τονίζει ότι θέλει να αφοσιωθεί στο μείζον για εκείνον θέμα της υπεράσπισης της αθωότητάς του, καθώς και της τιμής και της υπολήψεώς του, ενώπιον του κοινοβουλίου.
Ολόκληρη η επιστολή του Μάκη Βορίδη
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2025
Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κο Κυριάκο Μητσοτάκη Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Την 19-6-2025, μόλις ανακοινώθηκε η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας περί «ΟΠΕΚΕΠΕ» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και χωρίς να έχω δει το περιεχόμενό της, δήλωσα ότι ουδέν επιλήψιμο έχω πράξει. Χθες διαβάστηκε η δικογραφία στην Βουλή και έλαβα γνώση της δικογραφίας. Επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη γνώριζα, ότι ουδέν σχετικό στοιχείο υφίσταται στη συγκεκριμένη δικογραφία που να μαρτυρά περί τελέσεως αξιόποινης πράξης από εμένα.
Ωστόσο, χθες το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι, κατά την κρίση του, η δικογραφία περιέχει ενδείξεις τελέσεως ποινικών αδικημάτων από εμένα και προτίθεται να υποβάλλει σχετικό αίτημα σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, κάτι που με καθιστά ύποπτο τελέσεως αξιοποίνου πράξεως.
Μετά ταύτα, και επειδή η ιδιότητα του υπόπτου τελέσεως αξιοποίνου πράξεως δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της Κυβερνήσεως και προκειμένου να αφοσιωθώ στο μείζον για εμένα που είναι η υπεράσπιση της αθωότητός μου ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς και της τιμής και της υπολήψεώς μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή.
Με εκτίμηση Μάκης Βορίδης Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
