Σε οικονομικές διαφορές με το θύμα αποδίδονται τα κίνητρα του δράστη στη δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί στην οδό Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας που χειρίζονται την υπόθεση πως ο πατριός του ξόδεψε όλη την περιουσία της μητέρας του και την πίεζε συνεχώς για να της δώσει ακόμα περισσότερα χρήματα και τα τελευταία της τιμαλφή που είχε στη διάθεση της.

«Της τα έφαγε όλα. Την κατέστρεψε. Μας κατέστρεψε σαν οικογένεια. Σπίτια και μετρητά τα “έφαγε” όλα και κάθε μέρα πίεζε συνεχώς τη μητέρα μου να της δώσει και άλλα. Η ζωή της είχε γίνει κόλαση. Δεν πήγαινε άλλο.., ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη προς τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα προκύπτουν από τα όσα υποστηρίζει ο δράστης, πατριός του σπατάλησε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και είχε δημιουργήσει μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και χρέη πιέζοντας τη γυναίκα του και μάνα του δράστη να του παραχωρήσει και τα τελευταία της χρήματα. 

Ο 66χρονος Γιάννης που έπεσε νεκρός εργαζόταν αρχικά στο χρωματοπωλείο έξω από το οποίο έγινε το φονικό και στη συνέχεια σύναψε σχέση με τη μητέρα του δράστη. Το χρωματοπωλείο το διεύθυνε η μητέρα και η κόρη της μετά το θάνατο του πατέρα πριν από λίγα χρόνια, ενώ ο δράστης, ο 51χρονος Θανάσης σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων διέμενε στο εξωτερικό και δεν είχε εμφανή εμπλοκή με την επιχείρηση.

Σε κατάσταση σοκ είναι η μητέρα του δράστη η οποία μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης αγνοούσε πως δράστης είναι ο γιος της.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να φωτίσουν το παρελθόν του δράστη και το εάν είχε νωρίτερα επικοινωνία με το θύμα.

Υπενθυμίζεται πως η άγρια δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, μπροστά σε κόσμο σε κεντρικό εμπορικό σημείο της Γλυφάδας. Ο δράστης περίμενε και σκότωσε τον πατριό του με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε.

Πηγή: ethnos.gr