Εικοσιτέσσερις μαθητές και ένας εκπαιδευτικός βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από τη διαδικασία των self tests, η οποία είναι πλέον βασική για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, αναμένονταν τα αποτέλεσμα και από τα εσπερινά λύκεια. 

«Τα self tests που προορίζονταν για τα εσπερινά λύκεια έχουν αποσταλεί ομαδικά και έχουν παραλαβή από τους διευθυντές των σχολείων. Μάλιστα, άνοιξαν και τα ΑΜΚΑ για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, άρα τώρα μπορούν να τα παραλάβουν και από τα φαρμακεία», σημείωσε ο κ. Καρτσωνάκης.

Τα θετικά αποτελέσματα στους μαθητές που εντοπίστηκαν χθες, αφορούν σε 20 μαθητές Ηρακλείου, 3 του Ρεθύμνου και 1 των Χανίων. 

«Στα σχολεία έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, έχοντας έναν κοινό στόχο, την επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, για να συμπληρώσει ότι σε αυτήν τη φάση, «απαιτείται υπευθυνότητα απ’ όλους».

Όσοι μαθητές υπεβλήθησαν σε self test τη Δευτέρα θα πρέπει να επαναλάβουν τη διαδικασία την Πέμπτη. 

Μάλιστα, αναφερόμενος στους γονείς που αρνήθηκαν να υποβάλλουν τα παιδιά τους στο self test, ο κ. Καρτσωνάκης τόνισε ότι, «υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά πιστεύω ότι με συζήτηση και με πειθώ θα λυθεί σύντομα αυτό το θέμα». «Πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας σαν υποψήφιους ασθενείς, και οι γονείς πρέπει να δείξουν ενσυναίσθηση για τα παιδιά τους, τους καθηγητές τους κλπ.», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο κ. Καρτσωνάκης ανέφερε ότι αναμένουν την εισήγηση της επιτροπής για το άνοιγμα των γυμνασίων, ενώ σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας, δεν τίθεται θέμα μείωσης ημερών των διακοπών του Πάσχα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι «χαμένες» ώρες.