Για τις εικόνες που καταγράφηκαν το βράδυ του Σάββατου στη Ηράκλειο, όταν πλημμύρισε η πλατεία των Λιονταριών, αλλά και άλλες περιοχές του Ηρακλείου μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

«Η καταιγίδα ήταν για λίγα λεπτά αλλά ήταν έντονη», δήλωσε ο κ. Βουρεξάκης σημειώνοντας πως τα χιλιοστά βροχής που έπεσαν στο Ηράκλειο αντιστοιχούσαν με τα συνολικά του περασμένου Φεβρουαρίου.

Μάλιστα τόνισε πως η ΔΕΥΑΗ καθαρίζει και ελέγχει τα φρεάτια ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ είχε προετοιμαστεί και για τον «Ιανό» και είχε δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε «χαμηλά» σημεία της πόλης όπου παρατηρούνται συχνά προβλήματα. «Τα φρεάτια μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν συγκεκριμένο φόρτο υδάτων», συμπλήρωσε ο κ. Βουρεξάκης τονίζοντας πως σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων όπως το χθεσινό, σημεία πλημμυρίζουν όχι γιατί φράζουν τα φρεάτια αλλά γιατί δεν μπορούν να απορροφήσουν τον μεγάλο όγκο νερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ σημείωσε πως υπήρξε πρόβλημα και με τα φρεάτια αποχετεύσεων στην λεωφόρο Ιωνίας αλλά και στην πλατεία 18 Άγγλων. «Πολλοί πολίτες ρίχνουν τα όμβρια στην αποχέτευση, με αποτέλεσμα στην Ιωνίας και στην παραλιακή, στην 18 Άγγλων, τα φρεάτια να υπερχειλίσουν και να βγουν λήμματα στους δρόμους», σημείωσε.

Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου η ΔΕΥΑΗ να κάνει μια αποτίμηση των προβλημάτων που προέκυψαν, ανέφερε ο κ. Βουρεξάκης και τόνισε πως στο Ηράκλειο επίκειται το έργο αγωγών ομβρίων 12 χλμ. «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τα προβλήματα που θα έχουμε σίγουρα τα επόμενα χρόνια, από ακραία καιρικά φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ.