Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
8.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τι ανάγκασε τον Αλέξη Καλοκαιρινό να πει ότι η δημοτική αρχή έχει συνέχεια;

Πρέπει να διαβάσετε

Το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου αναμενόταν με ενδιαφέρον καθώς ήταν το πρώτο του 2026 αλλά και το πρώτο μετά τον ανασχηματισμό στη Λότζια. Εντός αιθούσης τα πράγματα κύλησαν χωρίς εντάσεις, με τους νέους αντιδημάρχους να απαντούν στα περισσότερα ζητήματα που άπτονταν των καινούργιων αρμοδιοτήτων τους.

Ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σπυριδάκης παρουσιάστηκε ενημερωμένος και ορεξάτος, ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Τσατσάκης μίλησε για το θέμα των δημοτικών τελών και του προϋπολογισμού, ο νέος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Γιαλιτάκης μίλησε για το Ηρώο.

Εκεί που χρειάστηκε και οι προηγούμενοι Αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν (ο κ. Αγριμανάκης στα δημοτικά τέλη, η κ. Αρχοντάκη για το Ηρώο). Όλα καλά και ήρεμα λοιπόν. Και τότε γιατί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός θεώρησε σκόπιμο στην τοποθέτησή του να πει το αυτονόητο: “Ο Δήμος έχει συνέχεια σε μακρά διάρκεια και έχει συνέχεια και στο πλαίσιο της ίδιας της δημοτικής αρχής στη διάρκεια μιας θητείας. Η δημοτική αρχή προχωρά πάνω στις βάσεις και στα επιτεύγματα της προηγούμενης διετίας…Ξεκινάμε τη μάχη της λακκούβα, αλλά τη σύμβαση αυτήν την υπογράψαμε το 2025 και ήρθε η ώρα να την κάνουμε πράξη με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο”.

Άραγε, ένιωσε υποχρεωμένος να το πει; Ποιος ξέρει…το πιθανότερο είναι πώς όχι. Έτσι κι αλλιώς η θέση περί συνέχειας είναι σωστή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Από την άλλη, μπορεί, λέμε μπορεί,  κάποιος αντιδήμαρχος να τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο σαν να ξεκίνησαν όλα από την ημέρα που ανέλαβε εκείνος και κάποιος άλλος, πρώην αντιδήμαρχος να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα και να το έδειξε εμπράκτως εκτός αιθούσης. Και μπορεί, λέμε μπορεί,  ο Δήμαρχος με την τοποθέτηση περί συνέχειας να θέλησε να σβήσει τη “φλόγα” πριν γίνει “πυρκαγιά”.

Και μπορεί βέβαια όλα αυτά να είναι τελικά  απλώς εικασίες.

Έτσι κι αλλιώς το κλίμα στην δημοτική αρχή ήταν και παραμένει άριστο.

Κ.ΚΕΦ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα