Θύμα απατεώνων Ηρακλειώτης – «Χάκαραν» την κάρτα του και έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια!

Υπάρχει ασφάλεια στις συναλλαγές με τραπεζικές κάρτες; Θα περίμενε κανείς ότι το ερώτημα θα ήταν ρητορικό και πως οι ίδιες οι τράπεζες θα είχαν λύσει το θέμα με τους μηχανισμούς για την προστασία των πελατών τους. Μία περίπτωση όμως δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος στο χαώδη και χαοτικό κόσμο του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ηρακλειώτης, ο οποίος είναι πολύ προσεκτικός όταν δίνει και γενικότερα χρησιμοποιεί την χρεωστική του κάρτα, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απατεώνων, οι οποίοι -άγνωστο πώς- χρησιμοποίησαν την χρεωστική του κάρτα για να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Η χρέωση, όπως αναγράφει στο λογαριασμό της τράπεζας, φαίνεται να έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο ίδιος όμως δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν έχει ποτέ μπει σε ιστοσελίδες αυτού του είδους.

Σε επικοινωνία που είχε με την τράπεζα, ο υπάλληλος του ανέφερε ότι ίσως κάποιος σε προηγούμενη νόμιμη συναλλαγή να είχε κρατήσει κωδικούς και στοιχεία. Και είναι να απορεί κανείς, εάν υπάρχουν τρόποι αυτοπροστασίας, αφού και στις «σοβαρές» επιχειρήσεις μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα σκεφτεί να σου κάνει τη… ζημιά.

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που έχασε… Είναι και η ταλαιπωρία, καθώς όταν δηλωθεί η απάτη και ζητηθεί ακύρωση της κάρτας, ο πολίτης είναι διπλά χαμένος. Κι αυτό γιατί εκτός από το ποσό που του άρπαξαν οι επιτήδειοι, θα πρέπει να τρέχει και στην τράπεζα, αφού προηγουμένως έχει συγκεντρώσει κάποια δικαιολογητικά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα