Συγκλονισμένη η ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης, από τον θάνατο της Θέλμας Μαυρίδου, που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο που σημειώθηκε την Πέμπτη, στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου.

Η 52χρονη ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ένα άτομο ιδιαίτερα ικανό και «φωτεινό». Πολλά τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όλους όσοι την γνώριζαν ή συνεργάστηκαν μαζί της, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν πως η Θέλμα έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Με ανάρτησή του χθες το Πολυτεχνείο Κρήτης αποχαιρέτησε την Θέλμα Μαυρίδου, ενώ συγκινητικές είναι και οι αναρτήσεις συναδέλφων της.

Η Θέλμα Μαυρίδου κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού Πολυτεχνείου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου διαδικτυακά.

To τροχαίο που στοίχησε τη ζωή στην 52χρονη σημειώθηκε την Εθνική Οδό Χανίων Ρεθύμνου λίγο πριν το Πλατάνι , όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι Γάλλων. 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της άτυχης Θέλμας, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την τραγική απώλεια της υπεύθυνης Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Θέλμας Μαυρίδου:

«Η Θέλμα Μαυρίδου υπήρξε η φωνή και το κανάλι επικοινωνίας, που είχαμε όλοι οι φορείς με το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς όχι μόνο στο πλαίσιο της δουλειάς της αλλά και ο χαρακτήρας και η στάση ζωή της, ήταν τέτοια, που ευνοούσαν και ενθάρρυναν την επικοινωνία, την εξωστρέφεια.

Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους της εκλιπούσας, καθώς και στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, που σήμερα πενθεί, βιώνοντας αυτήν την πολύ μεγάλη απώλεια.

Πρόκειται για ακόμα μια μελανή σελίδα στον μακάβριο κατάλογο των τροχαίων δυστυχημάτων, που ταλανίζουν τη χώρα, την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά. Μάλιστα, με αφορμή τα δυσάρεστα αυτά περιστατικά, θα πρέπει να μας απασχολήσει έντονα τόσο το κομμάτι των υποδομών, όσο και το κομμάτι της οδηγικής μας συμπεριφοράς.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσας και στο Πολυτεχνείο Κρήτης».