Ρίγη συγκίνησης προκαλούν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του Μανώλη Γαρεφαλάκη, αφού ο 33χρονος φαίνεται πως πρόλαβε να «αποχαιρετήσει» τους συγγενείς του, όπως μόνο εκείνος θα μπορούσε.

Όσοι γνώριζαν τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας, που «έσβησε» στο χθεσινό τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας, μιλούν για έναν άνθρωπο γεννημένο για αυτό, παθιασμένο με τους αιθέρες, ταγμένο στην αποστολή του για την πατρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, λίγες ώρες πριν το μοιραία διαδρομή, είχε βρεθεί στο χωριό του, στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδας  απ’ όπου και αναχώρησε στις 2 περίπου το μεσημέρι για τα Χανιά.

Το παιχνίδι της μοίρας ήθελε τον 33χρονο να πραγματοποιήσει την τελευταία του πτήση από το αεροδρόμιο Καστελίου και είχε ειδοποιήσει μάλιστα όλους του συγγενείς του ότι θα πετάξει πάνω από τα σπίτια τους.

Πηγές ανέφεραν στο Creta24, πως η μητέρα, η γιαγιά του και άλλοι συγγενείς βγήκαν από τα σπίτια τους και χαιρέτησαν τον Μανώλη όσο «έσκιζε» τον ουρανό, που λίγες ώρες αργότερα θα τον αγκάλιαζε για πάντα.

Ο 33χρονος θα πήγαινε διακοπές στην Κέρκυρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα έβαζε τη μηχανή στο καράβι, όταν κατευθυνόμενος στο λιμάνι της Σούδας, το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα.

Το κράνος αλλά και η προστατευτική στολή που φορούσε δεν στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η 115 Πτέρυγα Μάχης αλλά και το Καστέλι έχουν βυθιστεί στο πένθος. Μάλιστα δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί όταν συγγενείς ενημέρωσαν τον παππού και τη γιαγιά του άτυχου Μανώλη για τον άδικο χαμό του εγγονού τους.

Η κηδεία του 33χρονου θα γίνει στις 16:00, το απόγευμα του Σαββάτου στο Καστέλι.