Θρίλερ η επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη που έχασε τις αισθήσεις του

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση προσέγγισης του ορειβάτη στον Όλυμπο που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φίλο του με τον οποίο έκαναν αναβάση στο βουνό.

Σύμφωνα με το pierianews.gr πυροσβέστες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν από το Λιτόχωρο για να προσεγγίσουν πεζή το σημείο που βρίσκεται ο άτυχος ορειβάτης στο Λουκί Στεφανιού του Ολύμπου.

Σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου ορειβάτη είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς τα στελέχη της ΕΜΑΚ θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση και υπό δύσκολες συνθήκες για να τον φτάσουν.

Την Κυριακή (25/12) οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ανακόπηκαν λόγω του σκοταδιού και της περιορισμένης ορατότητας, ωστόσο οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το χρονικό

Οι δύο ορειβάτες ήταν το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο σημείο Λούκι Στεφανιού, στον Μύτικα, σε 2.700 μέτρα ύψος.

Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος θα έμενε να τον περιμένει σε εκείνο το σημείο για να γυρίσουν μαζί στη βάση τους. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη», έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μέλη της ΕΟΔ ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα, ο άτυχος ορειβάτης εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα