Θλιβερή πρωτιά 20ετίας της Κρήτης στις αυτοκτονίες – Διπλάσιος αριθμός κατά Μ.Ο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα

Πρέπει να διαβάσετε

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών. Ημέρα, που η 35χρονη Γ. επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή της, μπαίνοντας στην θάλασσα της δημοτικής πλαζ του Καρτερού. Ευτυχώς, η άμεση επέμβαση του ναυαγοσώστη και του προσωπικού της δημοτικής παραλίας, την έσωσαν. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις όμως, οι αυτόχειρες δυστυχώς καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας αυτή τους την πράξη, χάνοντας τη ζωή τους.

Η Κρήτη έχει τη θλιβερή πρωτιά στις αυτοκτονίες, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη, η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Μαρία Μπάστα, επισημαίνοντας πως ο μέσος όρος των αυτοκτονιών είναι διπλάσιος σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Θλιβερή πρωτιά, που μάλιστα διατηρεί εδώ και 20 χρόνια, όπως δείχνουν μελέτες που  διεξάγει η ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Μπάστα, στις περισσότερες αυτοκτονίες τα θύματα είναι άντρες, ενώ ως προς του παράγοντες που ενδεχομένως να συμβάλουν αρνητικά στην αύξηση των αυτοκτονιών, είναι η οπλοχρησία, η χρήση ουσιών, το αλκοόλ και η ιδιοσυγκρασία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Μπάστα:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα