Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
33.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Θετικός ο Δήμας στην πρόταση Δοξαστάκη για τον νέο αγωγό των Μαλίων

Πρέπει να διαβάσετε

Το θέμα δημιουργίας νέου αγωγού υδροδότησης Μαλίων – Χερσονήσου, έθεσε στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Δήμα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης στα Χανιά για ζητήματα οδικής ασφάλειας.

 

Ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το Φράγμα Αποσελέμη πλέον, δεν δύναται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης των καταναλωτών, ειδικότερα μετά την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και την έλλειψη βροχοπτώσεων. Ο κ. Δοξαστάκης τόνισε επίσης, πως ο υφιστάμενος αγωγός των Μαλίων είναι πεπαλαιωμένος, παρουσιάζει τεράστιες απώλειες σε νερό, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα την ομαλή υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας παράλληλα πολλαπλά προβλήματα.

Η πρόταση του Δημάρχου Χερσονήσου για τη δημιουργία νέου αγωγού, στο πλαίσιο του υπό κατασκευή νέου τμήματος του ΒΟΑΚ «Χερσόνησος – Νεάπολη», αφορά έργο συνολικού μήκους 8 έως 10 χιλιομέτρων, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο επιβάλλεται να υλοποιηθεί τώρα και να χωροθετηθεί μέσα στην ζώνη απαλλοτρίωσης του τμήματος του ΒΟΑΚ «Χερσόνησος – Νεάπολη». Η κατασκευή του αγωγού θα ανακουφίσει σημαντικά την ομαλή υδροδότηση της Δ.Ε. Χερσονήσου και ειδικότερα των Δημοτικών Κοινοτήτων Χερσονήσου και Λιμένα Χερσονήσου των οποίων οι υδρευτικές ανάγκες πολλαπλασιάζονται τη θερινή περίοδο, λόγω εγκατάστασης και λειτουργίας στα διοικητικά όρια τους, μεγάλου αριθμού τουριστικών κλινών.

Ο Υπουργός κ. Δήμας ήταν κατ’ αρχάς θετικός απέναντι στο αίτημα του Δημάρχου και πρότεινε τη διοργάνωση επίσημης συνάντησης στο Υπουργείο, με στόχο την αναλυτική παρουσίαση και εξέταση του έργου, τόσο ως προς τη σκοπιμότητα όσο και ως προς τη δυνατότητα ένταξής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης παράλληλα, ο οποίος παραβρίσκονταν επίσης στα Χανιά, στήριξε δημόσια την πρόταση του Δημάρχου, δηλώνοντας πως θα παρευρεθεί στην επικείμενη συνάντηση στην Αθήνα για να ενισχύσει την προσπάθεια, υλοποίησης του σημαντικού έργου.

«Η σοβαρή έλλειψη υδάτινων πόρων και οι απώλειες που καταγράφονται καθημερινά, καθιστούν αναγκαία την ενιαία και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την άμεση κατασκευή σύγχρονων έργων υποδομής» δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει: «Είναι ώρα να προχωρήσουμε σε λύσεις ουσίας, με γνώμονα την προστασία των δημόσιων πόρων και την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των κοινοτήτων μας».

in_article_2_mobile

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα