Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός που κατέβασε από λεωφορείο τον 11χρονο επειδή δε φορούσε μάσκα

Πρέπει να διαβάσετε

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 58χρονο οδηγό λεωφορείου που κατέβασε από το όχημα 11χρονο αγόρι επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Ο πατέρας του 11χρονου υποστήριξε στη δίκη ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν απευθύνθηκε προσωπικά στον γιο του, αλλά έκανε σύσταση σε όλους τους επιβάτες ότι πρέπει να φορούν μάσκα, αλλιώς θα πρέπει να κατέβουν από το λεωφορείο.

Πατέρας 11χρονου: Δεν ήθελα να κινηθώ νομικά, μου μίλησαν ειρωνικά

Ακόμα, εξήγησε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν ήθελε να κινηθεί νομικά, μέχρι τη στιγμή που κάλεσε στο ΚΤΕΛ για το περιστατικό και του απάντησαν “εριστικά”. Είπε συγκεκριμένα ότι ο υπάλληλος των ΚΤΕΛ τον παρότρυνε ειρωνικά να κάνει μήνυση.

Τόνισε ακόμη πως ήθελε απλά να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον οδηγό για το περιστατικό.

Οδηγός: Δεν απευθύνθηκα στον 11χρονο, ούτε του ζήτησα να αποβιβαστεί

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος οδηγός του λεωφορείου υποστήριξε ότι στο όχημα βρισκόταν περίπου 30 άτομα, κι έκανε σύσταση προς όλους τους επιβάτες να φορέσουν μάσκα. Τότε, είδε τον 11χρονο να καλύπτει το στόμα και τη μύτη του με τη μπλούζα και του επεσήμανε πως δεν είναι σωστό.

Επιπρόσθετα, τόνισε στην έδρα του Δικαστηρίου πως δεν απευθύνθηκε προσωπικά στο μικρό παιδί, ούτε του ζήτησε να αποβιβαστεί από το λεωφορείο. Επιπλέον, εξήγησε πως δεν είδε τον 11χρονο να κατεβαίνει από το όχημα.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του οδηγού του λεωφορείου καθώς -όπως ανέφερε- εξέθεσε τον ανήλικο σε κίνδυνο, ενώ θα μπορούσε να μην τον κατεβάσει από το όχημα και να επικοινωνήσει με κάποιον τρόπο με τους γονείς του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα