Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
29.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Θερμά χειροκροτήθηκε η Κρατική ορχήστρα Αθηνών στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Χειροκροτήθηκε θερμά η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο Ηράκλειο που σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου -ΔΗΚΕΗ παρουσίασε  ένα πλούσιο πρόγραμμα από Χριστουγεννιάτικες και άλλες συνθέσεις. Στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου στο χώρο του Χριστουγεννιάτικου κάστρου, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου, το φημισμένο Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon της κρατικής ορχήστρας  υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα έδωσε  μοναδική  συναυλία εντυπωσιάζοντας όλους τους συμμετέχοντες. Το μουσικό σύνολο metallon της κρατικής σκηνής καλωσόρισαν επί σκηνής ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τέχνης και Σύγχρονου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Βαγγέλης Ζάχαρης και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου  και Πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινωφελούς Επιχείρησης   (ΔΗΚΕΗ ) Ρένα Παπαδάκη. Παράλληλα ευχαρίστησαν για την παρουσία τους, τους   θεσμικούς εκπροσώπους και τους πολίτες στο ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός της παρουσίας και συμμετοχής στο Ηράκλειο, της φημισμένης διεθνώς Κρατικής ορχήστρας. 

Μάλιστα, η κα. Παπαδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι μια ξεχωριστή παρουσία με ξεχωριστή αίσθηση και τόνο στο συνολικά ποιοτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Ο κ. Ζάχαρης επίσης πρόσθεσε πως, είναι τιμή που η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ήρθε  στο Ηράκλειο δωρεάν για τη συναυλία σε ανταπόδοση της καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης και ύστερα από τις δύο επιτυχημένες συναυλίες που δόθηκαν  το καλοκαίρι στον μεγάλο  Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού  και στον επίσης μεγάλο προαύλιο χώρο του  Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Από πλευράς Περιφέρειας παράλληλα με τον κ. Ζάχαρη παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πιτσούλης και Ειρήνη Γιακουμάκη-Χουδετσανάκη οι οποίοι και συνεχάρησαν την κρατική ορχήστρα.

Το απολαυστικό μουσικό σύνολο παρουσίασε ένα πλούσιο  πρόγραμμα γεμάτο ποικιλία ήχων αλλά κι εικόνων που γεννούν γνωστά κινηματογραφικά σάουντρακ και μιούζικαλ. Συγκεκριμένα, η βραδιά άνοιξε με τον ύμνο Colonel Marsh από την Γέφυρα του Ποταμού Κβάι και ακολούθησαν οι γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου η οποία και εντυπωσίασε όλους τους παριστάμενους. Στο κέντρο του προγράμματος δημοφιλείς συνθέσεις του χαρισματικού Νίνο Ρότα, από ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι. Η βραδιά κορυφώθηκε  με τη μουσική των διάσημων μιούζικαλ My Fair Lady και New York, New York κι ολοκληρώνεται με την ερμηνεία γνωστών οπερετών του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα