Θεοφάνια στο Ηράκλειο: 50 κολυμβητές έπεσαν στα νερά – O μικρός Ευτύχης έπιασε το σταυρό

Πρέπει να διαβάσετε

Με λαμπρότητα εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια στο Ηράκλειο.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, στο κέντρο της πόλης, όπου τελέστηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκης, βουλευτές του νομού, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή, με κατεύθυνση το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στον προβλήτα του μικρού Κούλε.

Στα νερά του λιμανιού έπεσαν 50 κολυμβητές για να πιάσουν το Σταυρό.

Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ήταν εκείνος που τελικά έπιασε το Σταυρό.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε: «Είναι μια μέρα γιορτής, είναι μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και η ευχή που δίνουμε και πάντα πρέπει να δίνουμε, είναι καλή φώτιση! Καλή φώτιση σε όλους μας. Και αυτό σημαίνει να έχουμε ανοιχτό το μυαλό μας, ανοιχτή την καρδιά μας και να μπορέσουμε να βαδίσουμε μπροστά, όπως το θέλουμε όλοι. Είναι μια τόσο όμορφη μέρα που προσφέρεται για όμορφες σκέψεις, αλλά πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτούς οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Και έτσι πρέπει να βαδίσουμε, όλοι μαζί, να πάμε και την Πόλη και τον τόπο μας μπροστά.».

O Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρέστη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Ηράκλειο δήλωσε:

«Εύχομαι υγεία, χαρές και προκοπή σε όλο τον κόσμο και η σημερινή μέρα να γεμίσει φώτιση τον ελληνικό λαό, να πάμε καλύτερα, μονιασμένοι και αγαπημένοι. Χρόνια Πολλά!».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα