Θεοδωρικάκος: Λιγότερες ανθρωποκτονίες, περισσότερες εξιχνιάσεις το 2022

Πρέπει να διαβάσετε

Το στόχο της κυβέρνησης για μια σύγχρονη αστυνομία, φιλική στον πολίτη που θα αντιμετωπίζει κάθε μορφή σύγχρονου εγκλήματος, έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε ημερίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια CSI Institute.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εργάζεται συστηματικά και επενδύει σε εξοπλισμό και σε εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Πρόσθεσε ότι η ασφάλεια δεν αποτελεί μια αόριστη εξαγγελία αλλά έργο που απαιτεί συστηματική καθημερινή δουλειά, το οποίο έχει συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

«Τον τελευταίο ένα χρόνο μας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι είχαμε τις λιγότερες ανθρωποκτονίες των τελευταίων 11 ετών και το μεγαλύτερο ποσοστό -της τάξης του 90%- εξιχνιάσεων», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Γι’ αυτό όπως υπογράμμισε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επενδύσει σημαντικά ποσά για εξοπλισμό και εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη κάθε μορφής εγκλήματος.

Και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο αυτό, υποδεχόμαστε στην κοινή προσπάθεια το Crime Lab, από τα χέρια και το μυαλό ενός ανθρώπου ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και στην κοινωνία μας.

Του στρατηγού που έστησε τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμβάλλοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά στη προετοιμασία της χώρα μας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την προστασία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, από τους κινδύνους του».

Πρόταγμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι μία Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος, φιλική στον πολίτη, που θα λειτουργία με διαφάνεια όπως επιτάσσει το δημοκρατικό πλαίσιο της Ελληνικής Πολιτείας.

Και τόνισε ότι σε αυτήν την προσπάθεια είναι στο πλευρό των αστυνομικών μας που κάνουν πράξη το καθήκον τους να επιτελούν την αποστολή τους. «Γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας».

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα