Θεοχάρης: Αν δεν χρεοκοπούσε η Thomas Cook, η χρονιά θα έκλειvε με αύξηση 500 εκατ. στα έσοδα

Πρέπει να διαβάσετε

«Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και εγώ το υπουργείο Τουρισμού, φροντίσαμε να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για την έκθεση της Thomas Cook στην Ελλάδα προκειμένου να προετοιμάσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κατέρρεε η εταιρεία», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

«Βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που επηρεάζονται», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Ο κ. Θεοχάρης απαρίθμησε τα μέτρα «άμεσης ισχύς» για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Ανάμεσα στα οποία είναι ειδικό πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για την στήριξη των θέσεων εργασίας, αναστολή για 6 μήνες της καταβολής του ΦΠΑ σε αναλογία ίση με το ποσοστό του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση με την πτωχευμένη εταιρεία και στήριξη μέσω της Ελληνικής Τράπεζας ανάπτυξης των εταιρειών που επλήγησαν.

Θεοχάρης για την κατάρρευση της Thomas Cook

Οταν ρωτήθηκε για το πώς κλείνει η τουριστική χρονιά, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πώς επηρεάζει τη συνολική εικόνα η κατάρρευση της Thomas Cook.

«Αν μου θέτατε αυτό το ερώτημα δέκα ημέρες νωρίτερα και δεν είχε μεσολαβήσει η κατάρρευση της Thomas Cook θα σας έλεγα πως η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα κατά 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2018 και με σημαντική αύξηση της μέσης δαπάνης. Όμως οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και ενδέχεται το φαινόμενο της Thomas Cook να αλλάξει τα δεδομένα», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα