Θεμιστοκλέους στο CRETA: Δεν συζητιέται τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, μίλησε μεταξύ άλλων, στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους η διεξαγωγή των εμβολιασμών συνεχίζεται κανονικά ενώ 250 χιλ. έχουν εμβολιαστεί με την 4η δόση, ένα ποσοστό αντίστοιχο με τις υπόλοιπες χώρες.

«Για επέκταση της τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, δεν είναι κάτι που συζητάμε τώρα δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα επιστημονικά δεδομένα, θα ξανασυζητηθεί από Σεπτέμβριο αν χρειαστεί να επεκταθεί. Ευελπιστούμε ότι μάλλον θα έχουμε ύφεση της πανδημίας, την εξέλιξη της σε μια γρίπη έτσι ώστε να την αντιμετωπίσουμε όπως τα υπόλοιπα νοσήματα. Υπάρχει μια μεγάλη διαχειριστική δυσκολία του να οργανώνεις επιχειρησιακά σχέδια όπως η επιχείρηση Ελευθερία» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Κλείνοντας δεν απέκλεισε την εμφάνιση ενός νέου υβριδικού εμβολίου που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις. «Ίσως το δούμε αυτό, να καλύπτει όλες τις γνωστές μεταλλάξεις του κορωνοϊού ή να αυξάνει τα ποσοστά κάλυψης. Υπάρχουν εμβόλια αυτή τη στιγμή που καλύπτουν τις μεταλλάξεις που υπάρχουν, να αυξήσει τα ποσοστά που καλύπτει, να βελτιώσει τα ποσοστά, αλλά το σημαντικό είναι αν οι εταιρίες καταφέρουν να έχουμε εμβόλια διαχείρισης όπως της γρίπης που δεν είμαστε κοντά σε αυτό, αυτή τη στιγμή».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα