Θεματική συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν το θέμα της πρώτης πολιτικής θεματικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, με ομιλητές τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, τον ομότιμο Καθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου και συντονίστρια την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης επισήμανε ότι το ταμείο ανάκαμψης είναι «ένα εργαλείο διαρθρωτικό που είναι αναγκαίο να υπάρχει μόνιμα, με στόχο να υποβοηθήσει τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό και να κάνει τις οικονομίες πιο ανθεκτικές, πιο δυναμικές».

undefined

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαφορετική στόχευση που του αποδίδουν οι σοσιαλδημοκράτες: «Εμείς οι σοσιαλιστές σοσιαλδημοκράτες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία του συγκεκριμένου ταμείου ως προς τις στοχεύσεις που θέτει. Δηλαδή ως προς την επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, ως προς την δίκαιη μετάβαση. Εάν αυτά διασφαλιστούν την επόμενη φορά που θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους φειδωλούς της Ευρώπης, θα τους επισημάνουμε ότι αποδείχτηκε πως τελικά αυτό το εργαλείο δούλεψε και προστάτεψε τις οικονομίες ενώ παράλληλα έκανε τις οικονομίες πιο ανθεκτικές. Ο ρόλος της παρέμβασης από πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι πόροι πραγματικά θα πάνε εκεί που θα έχουν το σημαντικότερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογήρου αναφερόμενος στην απορρόφηση των πόρων υπογράμμισε πως, «είναι κρίμα να υπάρχουν λεφτά και να μην μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε», ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα της αναδιοργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας γενικότερα.

«Χρειάζεται εθνική στρατηγική και πάνω απ΄ όλα κοινωνικό πρόσημο και κοινωνική δικαιοσύνη ώστε να είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης, το Ταμείο Ανάκαμψης», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Σιμητροπούλου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα