Θάνατος Μανόλη Τσικνάκη: Νέες μαρτυρίες και αίτημα στην Στρατιωτική Εισαγγελία να ανοίξει ξανά η υπόθεση

Πρέπει να διαβάσετε

Αίτημα στην Στρατιωτική Εισαγγελία, προκειμένου να ανοίξει ξανά η υπόθεση θανάτου του φαντάρου Μανόλη Τσικνάκη, καταθέτει η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Σπανάκη. Ο άτυχος φαντάρος έχασε τη ζωή του την 27η Ιουνίου του 2018, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο νησί της Ρω. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανόλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι, όμως τα στοιχεία που συνέλεξε και κατέθεσε η ιατροδικαστής της οικογένειας Ελπίδα Σπανουδάκη, μαρτυρούν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Μιλώντας στο Creta24, η δικηγόρος της οικογένειας αποκάλυψε πως υπάρχουν νέες μαρτυρίες αλλά και πολύ σημαντικά στοιχεία και τεχνικές εκθέσεις ειδικών επιστημόνων «οι οποίες καταλήγουν σε τραγικά συμπεράσματα ως προς τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 22χρονος».

«Υπάρχουν μαρτυρίες παιδιών που είχαν ερωτηθεί σε μια τυπική και κατευθυνόμενη διαδικασία ερωτήσεων, που κατευθύνονταν σε ορισμένες στοχεύσεις, δηλαδή αν επρόκειτο για την κατάσταση ψυχικής υγείας του φαντάρου και τίποτα περισσότερο. Υπήρξαν πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία αναδείχθησαν και υπήρξαν και τεχνικές εκθέσεις ειδικών επιστημόνων, οι οποίες καταλήγουν σε τραγικά συμπεράσματα, ως προς τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του αυτό το παιδί».

Η δικηγόρος της οικογένειας Τσικνάκη, Αλεξάνδρα Σπανάκη

Η δικηγόρος της οικογένειας Τσικνάκη κατέθεσε εκ νέου έκθεση και απευθύνει έκκληση στην Στρατιωτική Εισαγγελία να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο, να διατάξει περαιτέρω ανακρίσεις, όσον αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών και την αξιολόγηση των ευρημάτων για τον θάνατο του Κρητικού φαντάρου.

«Η Στρατιωτική Εισαγγελία να διορίσει τους επιστήμονες και να καταλήξουν σε συμπεράσματα τα οποία μπορούν να αντικρούσουν λογικά τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι ειδικοί επιστήμονες που έχουμε διορίσει».

Μάλιστα σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από την Στρατιωτική Εισαγγελία, η οικογένεια Τσικνάκη προτίθεται να προβεί και σε συγκεκριμένες μηνύσεις.

«Η οικογένεια κατέθεσε εκ νέου έκθεση, επικαλούμενη και νέα στοιχεία και αναμένουμε απάντηση. Θα κινηθούμε πλέον και με υποβολή συγκεκριμένων μηνύσεων. Αναμένουμε όμως τα αντανακλαστικά της Στρατιωτικής Εισαγγελίας, όσον αφορά την αίτησή μας και την δυνατότητα που έχει να παραγγείλει συμπληρωματική προανάκριση, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η δικογραφία στο σύνολό της και να συμπληρωθούν τα κενά που υπάρχουν και οι πραγματικές ελλείψεις».

«Ο θάνατος του Μανόλη Τσικνάκη δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτοχειρία αλλά εγκληματική ενέργεια»

Καταπέλτης, ως προς τις συνθήκες θανάτου του 22χρονου φαντάρου, ήταν και η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Τσικνάκη, Ελπίδα Σπανουδάκη, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Όπως είπε, τα θανάσιμα τραύματα του 22χρονου Μανόλη, δεν ήταν αποτέλεσμα πυροβολισμού από μακρύκανο όπλο G3A3 του στρατού (όπλο το οποίο είχε στην κατοχή του και ο ίδιος) αλλά ήταν συμβατά με βραχύκανο πυροβόλο όπλο.

«Τα στοιχεία που έχουμε μας οδηγούν σε περαιτέρω διερεύνηση. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι αυτοχειρία αλλά εγκληματική ενέργεια».

Σύμφωνα με την κ. Σπανουδάκη, η σορός του φαντάρου μετεκινήθηκε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία, δεν έγινε αυτοψία στο σημείο, ενώ η ίδια εκτίμησε ότι ο θάνατος προήλθε τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα από αυτή που έχει δηλωθεί επίσημα.

«Ο Μανόλης δεν αυτοκτόνησε. Έδωσαν λάθος δεδομένα και δεν προσκομίστηκαν οι φωτογραφίες στη δικογραφία», πρόσθεσε η κ. Σπανουδάκη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα