Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν;
Σε εξέλιξη βρίσκονται συνεννοήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν να συντονιστούν τα προγράμματα των δύο ηγετών.
Aνοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 7 και 8 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, καμία από τις δύο πλευρές δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει οριστική συμφωνία.
Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, βρίσκονται σε εξέλιξη συνεννοήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν να συντονιστούν τα προγράμματα των δύο ηγετών.
«Και στις δύο πλευρές που ρώτησα, δεν το αποκλείει κανένας. Επειδή στο παρελθόν κάποιο άλλο τετ α τετ που είχε προγραμματιστεί, στην τελευταία Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν είχε γίνει, καθώς τα προγράμματα δεν είχαν συμπέσει ακριβώς, δεν θέλουν να προαναγγείλουν κάτι τέτοιο», ανέφερε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για τον συντονισμό των προγραμμάτων, χωρίς όμως να έχει «κλειδώσει» μέχρι στιγμής κάποιο ραντεβού.
«Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι έχουν γίνει κάποιες συνεννοήσεις, μήπως τα προγράμματα ταιριάξουν και συναντηθούν. Δεν έχει κλείσει κάτι. Αλλά ότι υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχουν», σημείωσε.