«Θα σε σκοτώσω»: Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν γονείς μετά από απειλές και εκφοβισμό μαθητών σε σχολείο του Ηρακλείου!

φωτογραφία αρχείου
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Mεγάλες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το θέμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε σχολείο του Ηρακλείου και κορυφώθηκε με το χθεσινό (Τρίτη) περιστατικό.

Όπως αποκάλυψε το Creta24.gr ένας μαθητής γυμνασίου προχώρησε σε πράξη σεξουαλικού χαρακτήρα προς ανήλικη συμμαθήτρια του με απειλές βιασμού και θανάτου! Και μάλιστα αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά.

 κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Ηρακλείου!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι γονείς των μαθητών έστειλαν εξώδικο στην διευθύντρια του σχολείου, το οποίο κοινοποιήθηκε ήδη στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Ηρακλείου, καθώς και στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Αντώνη Φουντουλάκη.

Οι γονείς κάνουν λόγο για διαρκή κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και καταγγέλλουν παραλείψεις και ανεπαρκή αντίδραση της διοίκησης του σχολείου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης, την οποία υπογράφουν γονείς μαθητών του σχολείου, καταγράφονται σοβαρά και επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίαιης και γενετήσιου χαρακτήρα συμπεριφοράς από συγκεκριμένο μαθητή.

«Θα σε σκοτώσω»

Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, στο εξώδικο που έχει αποσταλεί περιγράφονται αναλυτικά οι πράξεις του μαθητή.

Όπως καταγράφεται Επαναλαμβανόμενες απειλές σε βάρος μαθητών και μελών των οικογενειών τους, με φράσεις όπως «θα σε βιάσω» και «θα σε σκοτώσω», θα «σκοτώσω τον αδερφό σου».

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι οι πράξεις αυτές —οι οποίες, όπως σημειώνεται, συνεχίζονται και κατά τη φετινή σχολική χρονιά— έχουν προκαλέσει σοβαρή ψυχική αναστάτωση σε μαθητές και μαθήτριες, οδηγώντας ορισμένους ακόμη και στην άρνηση φοίτησης λόγω φόβου και ανασφάλειας.

Ζητούν την απομάκρυνση του μαθητή – Κατηγορουν και την διοικηση του σχολειου

Οι γονείς, όπως αναφέρουν στο εξώδικο, ζητούν την απομάκρυνση του συγκεκριμένου μαθητή από το σχολείο, θεωρώντας ότι η παραμονή του θέτει σε άμεσο και συνεχή κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ασφάλεια των υπολοίπων μαθητών.

Παράλληλα, κατηγορούν τη Διοίκηση του σχολείου, και συγκεκριμένα τη Διευθύντρια για ανεπαρκή και επιφανειακή διαχείριση της υπόθεσης.

Tέλος, προειδοποιούν ότι, όπως τονίζουν, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα εντός επτά ημερών, θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και στις εποπτικές αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Μάλιστα, σήμερα (Τετάρτη), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι μαθητές της τάξης του κοριτσιού που δέχθηκε την επίθεση, δεν πήγαν στο σχολείο. Η αποχή των μαθητών έρχεται σαν συνέχεια της κατάστασης στο σχολείο, με αρκετούς γονείς να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του κοριτσιού και να ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Προηγούμενο

Γιορτή για τον μητρικό θηλασμό στο Πάρκο Γεωργιάδη

Επόμενο

Οι διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης εν όψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Τη Δευτέρα τα εγκαίνια του Κέντρου Υποστήριξης Μικροπιστώσεων & εκδήλωση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολύ μικρές επιχειρήσεις

Αναλυτική ενημέρωση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Κέντρο Υποστήριξης Μικροπιστώσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αλλά και τη διαδικασία…
Περισσότερα

Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους ζητά η Κ. Σπυριδάκη

Νέα Κοινοβουλευτική Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Σπυριδάκη, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη…