Τέξας: Οι αστυνομικοί δεν έβρισκαν το κλειδί για την πόρτα της τάξης -Κρυμμένος σε ντουλάπα ο μακελάρης πυροβολούσε

Κρυμμένος σε μια ντουλάπα ήταν ο μακελάρης του Τέξας και βγήκε από αυτή πυροβολώντας τους αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι μπήκαν στην τάξη όπου είχε οχυρωθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο ένοπλος Σαλβαδόρ Ράμος βγήκε από την κρυψώνα του και άνοιξε πυρ αμέσως μετά την είσοδο στην αίθουσα διδασκαλίας γύρω στις 12:50 μ.μ. εναντίον δύο πρακτόρων της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων BORTAC, ενός πράκτορα Έρευνας, Τραυματισμού και Διάσωσης της Συνοριοφυλακής και τουλάχιστον ενός βοηθού σερίφη, προστατευμένοι με τακτικές βαλλιστικές ασπίδες, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος της CBP στην Washington Post.

Οι πράκτορες ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τον 18χρονο μακελάρη του Τέξας, βάζοντας τέλος στο σχέδιό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η κίνηση να εισβάλουν στην τάξη επιστέγασε μια περίπου 40λεπτη περίοδο αναποφασιστικότητας έξω από την αίθουσα, καθώς οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επεξεργάζονταν ένα σχέδιο.

Ανοργάνωτοι, δεν είχαν σχέδιο για το πώς θα συλλάβουν τον μακελάρη του Τέξας

Ένας εκτός υπηρεσίας πράκτορας της BORTAC ήταν ο πρώτος που έφτασε έξω από την «ήσυχη» αίθουσα διδασκαλίας στις 12:15 μ.μ. και βρήκε αρκετούς αστυνομικούς της τοπικής αστυνομίας στον διάδρομο εκεί, δήλωσε ο αξιωματούχος της CBP στην Washington Post.

Υπήρχαν τρύπες από σφαίρες στην πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας, οι οποίες, όπως είπαν οι τοπικοί αστυνομικοί στον εκτός υπηρεσίας πράκτορα, προέρχονταν από τα πυρά του Ράμος εναντίον τους. Ο πράκτορας άρχισε να επινοεί μια τακτική επιχείρηση για να μπει μέσα και οι ενισχύσεις από το CBP έφτασαν περίπου 15 λεπτά αργότερα, είπε η πηγή στην εφημερίδα.

Οι υπόλοιποι πράκτορες της BORTAC, μαζί με μέλη της μονάδας ερευνών εσωτερικής ασφαλείας του ICE, άργησαν να φτάσουν έξω από την τάξη, αφού αρχικά τους είπαν από την τοπική αστυνομία να περιμένουν έξω από το σχολείο κατά την άφιξή τους, δήλωσαν δύο ομοσπονδιακές πηγές επιβολής του νόμου στο NBC News.

Οι πράκτορες της HSI (Έρευνες Εσωτερικής Ασφαλείας) είχαν λάβει εντολή να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των μαθητών από τα παράθυρα. Αλλά μετά από περίπου 30 λεπτά, οι πράκτορες και από τις δύο υπηρεσίες αγνόησαν τις τοπικές επιβολές του νόμου και μπήκαν στο σχολείο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος ήταν αρμόδιος – Η μεγάλη καθυστέρηση

Καθώς δεν υπήρχε κανένας πολιορκητικός κριός στο χώρο για να σπάσουν την πόρτα τhς τάξης, οι πράκτορες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μια βαλλιστική ασπίδα που τους παρείχε ένας σερίφης. «Ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος είχε την εξουσία επί της επιχείρησης» δήλωσε η πηγή.

Ο πρώτος πράκτορας της BORTAC που έφτασε ήθελε να παραβιάσει την πόρτα και να φτάσει αμέσως στον δράστη με τη μικρή ομάδα που είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω. Εν τω μεταξύ, η CBP και άλλοι αστυνομικοί εκκένωσαν τους μαθητές και το προσωπικό από άλλες αίθουσες διδασκαλίας, είπε η πηγή.

Έψαχναν το κλειδί για να ανοίξουν την πόρτα της τάξης!

Οι αξιωματικοί έστειλαν κάποιον για να πάρει το κλειδί προκειμένου να ξεκλειδώσουν την αίθουσα διδασκαλίας, το οποίο φέρεται να χρειάστηκαν 40 λεπτά έως και μία ώρα για να ανακτηθεί από έναν επιστάτη. Ο πράκτορας είπε ότι δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, σύμφωνα με την Washington Post.

Η ομάδα «μπούκαρε» μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που πήρε το κλειδί, δήλωσε στην εφημερίδα ο αξιωματούχος. Οι αξιωματικοί είπαν ότι μπήκαν γύρω στις 12:50 μ.μ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα