Όλη του την ψυχή φαίνεται πως δίνει ένας τενόρος στις εβδομαδιαίες συναυλίες του, προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό των κατοίκων του χωριού του εν μέσω του lockdown λόγω κορωνοϊού, που ακούγεται μέχρι και 5 χιλιόμετρα μακριά.

Ο τενόρος Τζον Χάντσον ζει στην κοιλάδα Πιντλ του Ντόρσετ της Αγγλίας και η φυσική ακουστική της περιοχής, βοηθά την μεταφορά της φωνής του στην ύπαιθρο. Ο Χάντσον, που θα έπρεπε να είναι σε περιοδεία στην Σουηδία τώρα, εάν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, βγαίνει κάθε Πέμπτη στην είσοδο του σπιτιού τους λίγο πριν το εθνικό χειροκρότημα και το δημόσιο ευχαριστώ των Άγγλων στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συγχωριανοί του αδημονούν για τις μίνι παραστάσεις του κάθε εβδομάδα με τον 598χρονο τενόρο να λέει: «Νομίζαμε ότι θα ήταν υπέροχο αν έβγαινα στην μπροστινή αυλή και τραγουδούσε με αυτή την φανταστική ακουστική. Είναι σαν ηχώ, μπορείς να ακούσεις πράγματα από χιλιόμετρα μακριά. Πήγα μία βόλτα πριν από λίγες ημέρες και ένας άνδρας που ζούσε 5 χιλιόμετρα μακριά, με ρώτησε ‘Εσύ είσαι ο τραγουδιστής;’ και είπε πως κάθεται στον κήπο του και με ακούει».

Οι κάτοικοι του χωριού δίνουν μέχρι και παραγγελίες στον τενόρο

Κι ενώ οι «συναυλίες» του ξεκίνησαν με όπερα, τώρα λαμβάνει αιτήματα για τραγούδια από μιούζικαλ. «Κάθε Τρίτη πανικοβάλλομαι για το τι θα τραγουδήσω. Ψάχνω συνεχώς νέα πράγματα. Είμαι τραγουδιστής της όπερας αλλά μπορώ να τραγουδήσω κάθε είδους μουσική». Όσο για την απήχηση που έχει στο κοινό, δήλωσε: «Μερικοί βγαίνουν έξω για να με ακούσουν, αλλά δεν το υποστηρίζω. Θα προτιμούσα να μένουν μέσα και να ανοίγουν το παράθυρο, αλλά είμαστε τόσοι λίγοι κάτοικοι εδώ, που είμαστε απόλυτα ασφαλείς. Είναι διασκεδαστικό όλο αυτό και το κάνω για τους συγχωριανούς μου».

Πηγή: iefimerida.gr