Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Μετά από δύο εβδομάδες γεμάτες ένταση στην περιοχή, ο οικισμός Ρομά, είναι και πάλι εκτός καραντίνας, με τα μέτρα περιορισμού φυσικά να εξακολουθούν να υφίστανται ως την Δευτέρα. Χθες, ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους κατοίκους που τήρησαν την καραντίνα, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αντιδράσεις για το μέτρο της καραντίνας από τους Ρομά της περιοχής.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους κατοίκους του οικισμού, αλλά και τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, για τη συνεργασία τους και την υπομονή τους κατά το προηγούμενο διάστημα», είπε στην χθεσινή ενημέρωση των ΜΜΕ ο κ. Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: 1.280 δείγματα σε 14 δομές

Χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε επίσης γνωστό πως το τελευταίο διάστημα έγιναν πάνω από 1.200 έλεγχοι για κορωνοϊό, σε 14 δομές, με την συνεργασία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, πάρθηκαν 1.280 δείγματα από: το Γηροκομείο Αθηνών, το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, τη δομή μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων χρηστών, το Κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα, το Καρέλειο Ίδρυμα, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ Αγίου Ιωάννη Ρέντη, την Παιδούπολη Αγίου Ανδρέα και την Παιδούπολη Αγία Βαρβάρα, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερείας Αττικής, το Κέντρο Αποκατάστασης Δραπετσώνας, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, το παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας, καθώς και στα παραρτήματα ΑμεΑ Δυτικής και Ανατολικής Αθήνας.

Παράλληλα, πάρθηκαν 159 δείγματα από επιβάτες που επέστρεψαν σε δύο πτήσεις από το εξωτερικό και ένα από αυτά τα δείγματα βγήκε θετικό.

Πηγή: iefimerida.gr