«Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί μια Εθνική υπόθεση για μικροπολιτικά συμφέροντα» δήλωσε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υφυπουργείου αθλητισμού και γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης, για την απόφαση, πρόθεση ή απειλή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, να αποσύρει την υποψηφιότητα της Ελλάδος, για τον τελικό του UEFA Conference League για το 2022 ή 2023, που αν ανατεθεί στη χώρα μας, θα φιλοξενηθεί στο Παγκρήτιο στάδιο.

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής, αλλά και την συνομιλία του, με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε, ο οποίος «μου ονομάτισε τρείς συγκεκριμένους, απο την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που ζητούν επιτακτικά να βρεί τρόπο να αποσύρει την υποψηφιότητα».

Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Μπραουδάκη «η σχέση που η ΕΠΟ, θέλει να έχει με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και δεν έχει».

Είναι πραγματικά τρελό, μια χώρα  να διεκδικεί ένα τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης και η προσπάθεια που κάνει ο Υφυπουργός αθλητισμού, να σαμποτάρεται απο την ίδια την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, όπως κατήγγειλε στη Βουλή, ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ξεπερνάει το μυαλό μου αν μια Εθνική υπόθεση χρησιμοποιείται για τέτοιους λόγους» ανέφερε ο κ. Μπραουδάκης, ο οποίος για τον φάκελο υποψηφιότητας της Ελλάδος, υπογράμμισε ότι «ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης της ΟΥΕΦΑ, έδωσε συγχαρητήρια με e-mail στις 19 Ιουνίου, στον κ. Δέδε, για τον ελληνικό φάκελο.

Ο ίδιος ο κ. Δέδες, που λέει ότι θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα».

Για το αν υπάρχει οριστική απόφαση της ΕΠΟ για απόσυρση της υποψηφιότητας, ο κ. Μπραουδάκης λέει ότι «δεν μπορεί να είναι οριστικό. Χρειάζεται απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Απο τους 17 της Εκτελεστικής, αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνώριζαν την πρόθεση του κ. Δέδε να αποσύρει την υποψηφιότητα».

Σημειώνει όμως ότι «η Εκτελεστική επιτροπή είναι εκείνη που αποφάσισε να καταθέσει τον φάκελλο, είναι και η αρμόδια να αποσύρει την υποψηφιότητα».

Για το αν μπορεί να υπάρξει μια μεθόδευση, για το θέμα αυτό, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υφυπουργείου αθλητισμού, τόνισε πως «ελπίζω πως όχι. Θα είναι καταστροφικό. Είναι Εθνική υπόθεση, το να πάρουμε, μια τέτοια διοργάνωση. Οπως πήραμε τις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λίγκ και του Γιουρόπα Λίγκ, γιατί να μην πάρουμε και αυτή τη διοργάνωση. Είναι ευκαιρία για το Παγκρήτιο στάδιο, με όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Μπραουδάκη, ο Ελληνικός φάκελος κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου. Η ΟΥΕΦΑ  απάντησε με συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις 19 Ιουνίου. Τον Σεπτέμβριο, θα έρθει κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα, να επιθεωρήσει το γήπεδο. Η τελική επιλογή θα γίνει τον Δεκέμβριο. Μοναδικός αντίπαλος της Ελλάδος, είναι η Αλβανία (Τύραννα), καθώς οι άλλες υποψήφιες πόλεις, αποσύρθηκαν, απο την διεκδίκηση του τελικού του UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Δείτε την συνέντευξη του υπεύθυνου επικοινωνίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού Βαγγέλη Μπαουδάκη στο WINNER της τηλεόρασης CRETA.