Από την πρώτη σειρά του κινηματοθεάτρου “Αστόρια” παρακολούθησε την αποψινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η παρουσία του σχολιάστηκε από πολλούς, που ακόμη και τώρα, παραμονές της κρίσιμης για την κεντροαριστερά εκλογικής μάχης της Κυριακής, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν προς τα που γέρνει η στήριξη από πλευράς του κ. Αρναουτάκη. Ο ίδιος, η αλήθεια είναι, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια. Στενοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι του πάντως, όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια, έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη. Κάποιοι εξ αυτών, δε, υπήρξαν σταθερά στο προεδρικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ. Όμως, με τον καιρό αναθεώρησαν τις απόψεις τους και για λόγους εντοπιότητας και προσωπικών σχέσεων, κυρίως όμως διότι τους καλύπτει το πολιτικό του προφίλ, στην τωρινή εσωτερική εκλογική αναμέτρηση έχουν σταθεί στο πλευρό του Κρητικού ευρωβουλευτή.

Η στάση του κ. Αρναουτάκη παραμένει… γρίφος για δυνατούς λύτες, διότι ας μην ξεχνάμε επί των πρώτων ημερών της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ το 2004, ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης άφησε την τοπική αυτοδιοίκηση και την δημαρχία στη γενέτειρά του τις Αρχάνες και προβιβάστηκε ευρωβουλευτής! Διότι, τοποθετήθηκε από τον ΓΑΠ σε εκλόγιμη θέση, όταν δεν υπήρχε το σύστημα της σταυροδοσίας!

Εν συνεχεία, ο κ Αρναουτάκης διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, το 2009! Οι σχέσεις, συνεπώς, των δύο ανδρών ήταν στενές και ισχυρές όλα αυτά τα χρόνια…