Τα δεδομένα γύρω από την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, σχολίασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος Γρηγόρης Τάσσιος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η αγγλική αγορά, θα έρθει στη χώρα μας από τον Αύγουστο και μετά, με πολλά… ερωτηματικά.

«Βλέπουμε όμως να έρχονται Αμερικανοί μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος», ανέφερε ο κ. Τάσσιος, ενώ πρόσθεσε ότι «διανύουμε μια χρονιά COVID και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια σεζόν επιβίωσης».

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για έσοδα, ούτε για αφίξεις, αφού και τα προγράμματα αεροπορικών πτήσεων αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό είναι ότι χειρότερο αφού δεν μπορείς να οργανωθείς, δε μπορείς να προσλάβεις το προσωπικό που θέλεις και δημιουργείται εκνευρισμός», τόνισε ο κ. Τάσσιος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχουν εθνικότητες οι οποίες δείχνουν σημαντική προσέγγιση στις κρατήσεις, όπως είναι οι Πολωνοί και οι Βέλγοι, ωστόσο, όπως ανέφερε, «το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι η γερμανική αγορά, αφού εμβολιάζονται με αργούς ρυθμούς και θα τους δούμε να έρχονται από Σεπτέμβρη και έπειτα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι θα ανοίξουν μέχρι τότε όλα τα ξενοδοχεία, που σημαίνει πληθώρα επιλογών και διάθεσης τιμών, γεγονός που θα φέρει ανατροπές στην αγορά».

Παράλληλα, ο κ. Τάσσιος εξήγησε ότι ακόμη και αν παραταθεί η τουριστική σεζόν τους μήνες Οκτώβριος – Νοέμβριος, δε θα μπορέσει η χώρα να καλύψει το «κενό» που θα έχει δημιουργηθεί από τους υποτονικούς μήνες Ιουνίου – Ιουλίου.

«Δε μπορεί να καλυφθεί στο έσοδο. Ίσως να ευνοήσει τις περιοχές με καλές καιρικές συνθήκες, όπως η Κρήτη, αλλά δε μπορεί να καλυφθεί με τίποτα στο έσοδο, αφού οι μήνες Οκτωβρίου – Νοεμβρίου ανήκουν στη low season, όπου οι τιμές είναι μειωμένες και έχουν διαφορά έως και 50% σε σχέση με τη high season που θεωρούνται οι μήνες Ιουνίου – Ιουλίου», σχολίασε κλείνοντας ο κ. Τάσσιος.