Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο να μην έχουμε θερινή τουριστική σαιζόν φέτος, δήλωσε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσσιος.

Μάλιστα ο κ. Τάσσιος υπογράμμισε πως από τη στιγμή που άρχισε η συζήτηση περί διακοπών στην Ελλάδα, κατόπιν “έκδοσης υγειονομικού διαβατηρίου“, οι ακυρώσεις κρατήσεων αυξήθηκαν, λόγω προβληματισμού για το κόστος που αυτό μπορεί να έχει και τις διαδικασίες που θα απαιτούνται.

Αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Γρηγόρης Τάσσιος σημείωσε πως  οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν προβλέψεις για πανδημίες, ενώ παράλληλα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία, θα πρέπει να καταστεί σαφές ποιες θα είναι οι ποινικές κυρώσεις, σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε ξενοδοχείο.

Ως προς τον εσωτερικό τουρισμό, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν οι Έλληνες τουρίστες να «σώσουν τη σαιζόν», δεδομένου ότι όσοι ταξιδέψουν, υπό τις παρούσες συνθήκες, μιλάμε για σαιζόν ενός μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο.