Η τάση στο Ρέθυμνο, οι «πράσινοι» υποψήφιοι και οι εσωκομματικές ρωγμές στο ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να διαβάσετε

Αίσθηση προκάλεσαν οι τάσεις που κατέγραψε σε Λασίθι και Ρέθυμνο η μεγάλη παγκρήτια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα Μέσα του Ομίλου CRETA.

Η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και στις στις δυο περιφερειακές ενότητες ανοίγει το δρόμο στο ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει τη δεύτερη έδρα, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει ξεκάθαρη υπέροχη για την πρώτη θέση. Την ίδια ώρα τα Χανιά είναι μοναδική εκλογική περιφέρεια του νησιού στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει τα ποσοστά του και μάλιστα με άνεση.

Η τάση που καταγράφεται έστω και σε μικρό δείγμα στην περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου έχει ερμηνεία. Η κάθοδος του προβεβλημένου Βασίλη Σκουντή και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Χνάρη με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως προκαλούν ρωγμές στον ούτως ή άλλως «πληγωμένο» εσωκομματικά ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.

Από τη μια ο Βασίλης Σκουντής διεμβολίζει το Αμάρι και το αστικό Ρέθυμνο, ενώ ο Μανώλης Χνάρης διαδραματίζει εκλογικά καθοριστικό ρόλο στον Μυλοπόταμο, εκεί όπου ήταν μέχρι το 2019 το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αλληλοκαλύψεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανενόχλητη τη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται να έχει πλέον κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα