Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

«Τάρτα Ροδάκινο» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Με το θεατρικό έργο ‘’Τάρτα Ροδάκινο’’ του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, με πρωταγωνιστές την Άννα Αδριανού και τον Δημήτρη Μαζιώτη, συνεχίζονται οι προβολές μέσω Live Streaming, από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, στις 21:00.

Ιλαροτραγωδία σε δυο πράξεις. Ένα ζευγάρι γιορτάζει τα 25 χρόνια του γάμου του. Εκείνος είναι διαφημιστής, εκείνη βιολονίστα. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται στο ότι στο πρώτο μέρος μιλάει ο άνδρας, και στο δεύτερο η γυναίκα, εκτός από τη σκηνή του τέλους που μιλάνε για λίγο και οι δύο. Ενώ απευθύνονται ο ένας στον άλλο είναι σα να μιλούν στον εαυτό τους, σα να σκέπτονται φωναχτά, μα ο άλλος δεν μπορεί ν’ απαντήσει, παρόλο που συμμετέχει στη δράση. Σ’ ένα δωμάτιο όλες οι αλήθειες και τα ψέματα μιας μεγάλης ζωής και πάνω στο τραπέζι μια τούρτα ροδάκινο πικρή σαν δηλητήριο.

Στο θεατρικό έργο “Τάρτα Ροδάκινο” του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, παρακολουθούμε μία αιρετική ματιά στη σχέση αγάπης και μίσους ενός ζευγαριού που ζει δίπλα μας. Ή μήπως είμαστε εμείς; Πρωταγωνιστούν η Άννα Αδριανού και ο Δημήτρης Μαζιώτης.

Δραματουργία: Μηνάς Βιντιάδης
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:
Άννα Αδριανού (Γυναίκα)
Δημήτρης Μαζιώτης (Άντρας)

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/tarta-rodakino-tou-mina-vintiadi/

Βιογραφικά δημιουργών και ερμηνευτών

Μηνάς Ε. Βιντιάδης | δραματουργία
O Μηνάς Ε. Βιντιάδης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάσο και από τα 16 του ζει στην Αθήνα. Μικρός σπούδασε Δημοσιογραφία, μεγάλος, σήμερα, σπουδάζει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Επί είκοσι επτά χρόνια εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο «ΒΗΜΑ» πρώτα (1984) και στα «ΝΕΑ» από το 1986 έως το τέλος του 2011. Έχει διατελέσει υπεύθυνος ύλης, υπεύθυνος των εβδομαδιαίων πολιτιστικών ενθέτων, αρχισυντάκτης του πολιτιστικού τμήματος, υπεύθυνος των εκδόσεων Βορείου Ελλάδος, διευθυντής στο περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», διευθυντής Ειδικών Εκδόσεων. Σήμερα διατηρεί τη στήλη του στο ένθετο ART της εφημερίδας «ΠΟΝΤΙΚΙ». Επί τριάντα χρόνια συνεργάστηκε με το κρατικό ραδιόφωνο, τα τελευταία είκοσι πέντε από τα οποία έκανε εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με πολιτιστικό περιεχόμενο.

Έχουν εκδοθεί έως σήμερα πέντε λογοτεχνικά βιβλία του, τα μυθιστορήματα «Τι είπα στην Κλαούντια», (1996, Λιβάνης) «Οι τρεις Μαρίες», (1999, Εκδόσεις Νέα Σύνορα Λιβάνης), «Το δεξί πόδι του θεού» (2004) και «Ο Δράκος κόκορας» (διηγήματα, 2006), Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, το 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;», από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές διηγημάτων (Κέδρος, Μεταίχμιο, κ.α.) ενώ έχει δημοσιεύσει σε όλα τα μεγάλα λογοτεχνικά περιοδικά (Λέξη, Δένδρο, Εντευκτήριο, Εξώπολις κτλ). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά.

Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Κακογιάννη, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλας», και αν. μέλος του Δ.Σ . του Ιδρύματος «Σχολείον», της Ειρήνης Παπά ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει Σύμβουλος- για τρία χρόνια- του Μορφωτικού ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Διδάσκει σε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, και για τρία χρόνια έκανε μαθήματα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Σχολείου Ηρακλείου Αττικής. Το 2015, συμμετείχε ως διδάσκων καθηγητής στο Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου «Γράψε το έργο σου» και το 2017 δίδαξε στον κύκλο σεμιναρίων του Ιδρύματος Κακογιάννη. Για τρία χρόνια (2015-2018) ήταν υπεύθυνος του Θεατρικού Αντίσκηνου Θάσου, όπου δίδαξαν η Δήμητρα Χατούπη, ο Γιάννης Κακλέας, ο Δημήτρης Καρατζάς, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Γεωργία Μαυραγάνη κ.α. Το έργο του «Ο Κάτω Παρθενώνας» ανέβηκε τον Οκτώβριο του 2015 στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου και τον Οκτώβριο του 2019 στο «Άλμα» σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, ενώ το έργο του «Tattooland», ανέβηκε στο «Αγγέλων Βήμα», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά το 2017. Για το έργο αυτό ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Κάρολος Κουν» το 2018.

Εργογραφία

Με τζόκερ το μηδέν, 2019
Άνδρες ολικής αλέσεως, 2018
Συλλέκτης παπουτσιών, 2017
Escape Room, 2016
Top Model, 2016
Tatooland, 2014
Των άστρων ο σκύλος, 2012
Ο Κάτω Παρθενώνας, 2011
Η έναστρη μέρα του Βικέντιου, 2008
Τάρτα Ροδάκινο, 2006
Μανώλης Ιωνάς | σκηνοθεσία
Ο Μανώλης Ιωνάς είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός.
Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις “Οι 12 ένορκοι” (2016), “Χορτοφάγος Τίγρης” (2018), “Ανύπαρκτοι φίλοι” (2016), “Ανεβαίνοντας τη σκάλα” (2019), “Όταν κρεμάσουν τις όμορφες” (2019), “Όνειρο της διπλανής πόρτας” (2019), “Εγώ η Ποντία, Σεβάς Χανούμ” (2020), “Τάρτα ροδάκινο” (2019), “Αφήστε μου την Άνοιξη” (2019), “Ελλαδογραφία” (2018).

Άννα Αδριανού | ηθοποιός
Η Άννα Αδριανού είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σεναριογράφος, συγγραφέας, θεατρική συγγραφέας, ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια. Η Άννα Αδριανού γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, όπως και ο πατέρας της Νίκος Βασταρδής, και έτσι έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου και πέρασε ξεκινώντας τις σπουδές της.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο. Στην τηλεόραση η πρώτη της εμφάνιση έγινε στη σειρά “Ανήσυχα νιάτα” το 1973 όπου υποδυόταν την Λουΐζα ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στο κινηματογράφο στην ταινία “Ο αστερισμός της Παρθένου”. Ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις με πιο γνωστές αυτές στις σειρές “Σκοτεινές δυνάμεις”, “Ο δρόμος” και “Το ημερολόγιο ενός θυρωρού”.

Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε και στο ραδιόφωνο όπου παρουσίασε διάφορες εκπομπές έλαβε μέρος σε τέσσερις βιντεοταινίες. Το 1989 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή “Οι 5 θαυμαστοί συνεργάτες μου” στην ΕΤ2. Το 1990 άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων στην τηλεόραση. Συγκεκριμένη εκείνη τη χρονιά συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα της τηλεταινίας “Η νύχτα των μάγων” την οποία σκηνοθέτησε ο Νίκος Φώσκολος ενώ πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το 1992 παρουσίασε την ενημερωτική εκπομπή “Ζην”: Η τέχνη της ζωής στον τηλεοπτικό σταθμό Seven X. Τη σεζόν 1992-1993 έγραψε το σενάριο της κοινωνικής σειράς “Οι φιλενάδες” που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Το 1995 έγραψε το σενάριο της δραματικής ταινίας “Τράνζιτο” στην οποία είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σειρά η οποία την καθιέρωσε ως σεναριογράφο στο ευρύ κοινό χάρης την μεγάλη της επιτυχία από πλευρά τηλεθέασης ήταν οι “Επιθυμίες”. Η σειρά προβλήθηκε τις σεζόν 1998-2000 από τον ANT1 σε σενάριο της ίδιας σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπότση, ενώ κρατούσε και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μετά την επιτυχία της σειράς, συνέχισε την συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για τα επόμενα πέντε χρόνια, τόσο ως σεναριογράφος όσο και ως ηθοποιός. Τη σεζόν 2001-2002 δημιούργησε τη σειρά, σε συνεργασία πάντα με τον Γιάννη Μπότση, “Όσο υπάρχει αγάπη” ακολούθησαν τα “Ζευγάρια” τη σεζόν 2002-2003 και τέλος οι “Ευτυχισμένες μέρες” τη σεζόν 2004-2005. Τη σεζόν 2005-2006 έγραψε και πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά “Επαφή” που αυτή τη φορά προβλήθηκε από το Mega Channel. Τη σεζόν 2007-2008 έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στην κωμική σειρά “Singles 2 ½” ενώ την επόμενη σεζόν είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή κωμική σειρά “Λόλα”. Από το 2011 μέχρι το 2015 είχε την επιμέλεια του σεναρίου της καθημερινής σειράς του Mega Channel “Κλεμμένα Όνειρα” στην όποια είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο από το 2011 μέχρι και το 2013. Το 2015 δημιούργησε τη δραματική τηλεοπτική σειρά “9 Μήνες” η οποία προβλήθηκε από το Star Channel και το MEGA Κύπρου τις σεζόν 2015-2017.

Δημήτρης Μαζιώτης | ηθοποιός

Ο Δημήτρης Μαζιώτης έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος (2007 – 2010) και στο Εργαστήριο Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ –ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ (Διδασκαλία: Ελένη Σκότη): «αυτοσχεδιασμός» με άσκηση και λόγο –method acting –εισαγωγή σε ουδέτερα κείμενα –σεμινάριο αυτόματου αυτοσχεδιασμού-αρχέτυπα (τέσσερα χρόνια).
Σεμινάρια: ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ: Σεμινάριο Βιοενέργειας, ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ: Σεµινάριο Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας “Ο Ηθοποιός στον Σαίξπηρ . Σώµα -Φωνή– Τεχνική. Μελέτη πάνω στον Βασιλιά Ληρ”, ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ: Σωµατικό θέατρο–αυτοσχεδιασµός-δηµιουργία θεατρικού έργου, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: “devised theater’’ πάνω στα διηγήµατα του Τσέχωφ- βιωµατικό σεµινάριο –διδακτική, ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ: Υποκριτική στην κάµερα, ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ: αυτοσχεδιασµός–δηµιουργία θεατρικού έργου µέσα από ουδέτερα κείµενα, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ –“Μυθικοί Εξόριστοι”-TOMASZ RODOWICS ‘Ο χορός στο Αρχαίο δράμα’ – Θεωρητικό εργαστήριο ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ –HANS LEHMANN- JOSEF SZEILER στο έργο του HEINER MULLER – Workshop µε JOSEF SZEILER. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ “WORKSHOP στις µεθόδους υποκριτικής µε τον κο Στάθη Λιβαθινό”

Θέατρο:
“Τάρτα Ροδάκινο” του Μηνά Βιντιάδη – Θέατρο Αλκµηνη – Σκην. Μανώλης Ιωνάς (2019)
“Μήδειας Πατούσες” του Ανδρέα Φλουράκη – Θέατρο Βαφείο -Σκην. Βαρβάρα Νταλιάνη
“GO!” της Αθηνάς Παππά –CAMP- Σκην.Αθηνά Παππά
“VIRTUAL REALITY” του Ηλία Παρασκευόπουλου – Θέατρο Παραµυθίας –Σκην. Σταύρος Αποστολάτος
“ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ” της Βενετίας Μακρυνώρη. Αισχύλεια 2012 – Σκην. Αθηνά Παππά
“BELLE EPOQUE” του Ανδρέα Φλουράκη: Θέατρο Επί Κολωνω 2012 – Σκην. Χριστίνα Χριστοφή
“Ant ή Aνθρωποι” – Φεστιβάλ Επινοώντας την παράσταση – Θέατρο Ν.Κόσµου 2012, Ομάδα KQUINOA
“REALITY” της Άννας Καραµπά: 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης µε την Μαρία Μπρανίδου και τον Μανώλη Μαυροµατάκη 2011 – Σκην. Χριστίνα Χριστοφή
“ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?” (2010-2011) Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης-Θέατρο Επί Κολωνώ – OFF OFF FESTIVAL Σκηνοθ.: Αθηνά Παππά
“ΚΡΑΧ” 1 Low budget festival (2010)- Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης . Σκηνοθ.:Σοφία Καραγιάννη
“12 µε 8” (2010) Θέατρο Επι Κολωνώ- OFF OFF FESTIVAL, Σκηνοθ. : Χριστίνα Χριστοφή
Κινηματογράφος:
HAMAM – Ταινία Μικρού Μήκους – Σκην. Barbara Dukas
PSYCHOUMAN – Ταινία -Σκην. Τ.Αλαµάνος
MYST – Documentary Ταινία µε θέµα την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη -Σκην. Χρ.Πετρόπουλος (Οδυσσέας)
ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ – Video Clip – της Λίας Βίσση – Μικρού Μήκους Ταινία, Σκην. Τ.Αλαµάνος
WHITE BREATH – Video art installation σε µουσική Λίας Βίσση, Γ. Κοντραφούρη, Δ. Τσάκα και έργα
ζωγραφικής του Τάσου Αλαµάνου. Μόναχο 2012
Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, Γ. Σµαραγδής – (Τούρκος πειρατής)
Μικρού µήκους ταινίες σε συνεργασία µε τoυς σπουδαστές της σχολής κινηµατογράφου SAE για τις εργασίες τους
Τηλεόραση:
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ – Γ. Καπουτζίδης – (συµµετοχή επεισ.10) Mega Channel
Άγριες Μέλισσες (Ρόλος: Μιχάλης Σαράφης, δικηγόρος Ελένης), Ant1 Channel

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης – και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα