Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών απασχόλησε το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Σταθμίζοντας το νομικό και συνταγματικό πλαίσιο, που προστατεύει αφενός το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αφετέρου την ανάγκη προστασίας της υγείας των άλλων, τα μέλη του Εργαστηρίου κατέληξαν ομόφωνα στη γνώμη ότι μπορεί η Πολιτεία, εκτάκτως και για όσο διαρκεί η πανδημία, να ορίσει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Για το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στον Σωτήρη Μεταξά ο Καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ Βασίλης Ταρλατζής.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού ο κ. Ταρλατζής ανέφερε πως αυτό δεν μπορεί να ισχύσει, καθώς αντίκειται στις αρχές του κάθε ανθρώπου, ωστόσο πρόσθεσε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών. 

«Για τους υγειονομικούς μπορεί να χρειαστούν έκτακτα μέτρα. Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός των εμβολιασμός στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας» είπε ο κ. Ταρλατζής.