Με τη συνάντηση στο Φρούριο του Φιρκά, έκλεισε απόψε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων στους Δήμους του νομού Χανιών, με θέμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων Covid-19. Αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει και στη Γαύδο, ωστόσο διαδικτυακά.

Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση των σεμιναρίων στους εργαζόμενους του τουρισμού από καθηγητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων, κατέστη σαφές ότι η μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη είναι γεγονός και απαιτεί ψυχραιμία και τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, επιχειρήσαμε να επαληθεύσουμε ότι όσοι δραστηριοποιοπύνται στον τουρισμό γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πως θα ελεγχθούν. Μόνο στο Νομό Χανίων έχουν εκπαιδευτεί 45.000 άτομα. Σημασία δεν έχει να προσευχόμαστε να μην έχουμε κρούσματα, αλλά να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε σωστά. Η διαδικασία που κάνουμε δεν είναι για να μηδενίσουμε τον κίνδυνο, αλλά για να τον ελαχιστοποιήσουμε» σημείωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού, Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης, κάλεσε όσους επαγγελματίες και εργαζόμενους έχουν απορίες, να απευθυνθούν στην υπηρεσία.

«Ως Επιμελητήριο Χανίων προχωράμε την καμπάνια Χανιά – Always Pure, ώστε με στρατηγικές επικοινωνιακές κινήσεις να αναδείξουμε στο εξωτερικό την υγειονομική ασφάλεια την οποία μπορούν να νιώθουν οι επισκέπτες στην περιοχή μας» σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή, ο τουρισμός να αποφέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.