Η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά έχει κινητοποιήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αυτό που περισσότερο ανησυχεί είναι ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν φορείς μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες καθώς τα ίδια δεν νοσούν βαριά.

«Διαπιστώνεται αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά. Δεν καταγράφονται όμως σοβαρές επιπλοκές και για αυτό το λόγο δεν έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές εμβολίων σε παιδιά γιατί δεν νοσούν βαριά», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο ταμίας της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Νίκος Βουδούρης.

Η συγκεκριμένη τάση δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο καθώς καταγράφεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας αποδίδεται στο μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος μεταδίδεται ευκολότερα σε παιδιά, όμως δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες», σημείωσε ο κ. Βουδούρης.

Αναφερόμενος στην επίδραση της λειτουργίας των σχολείων στη διασπορά του κορωνοϊού ο κ. Βουδούρης τόνισε πως «η γενική εικόνα είναι καλή αλλά υπάρχει η ανησυχία της υπερμετάδοσης στην κοινότητα. Τα παιδιά μπορούν να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα μέλη των οικογενειών τους».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η θέση της Ελληνικής Παιδιατρικής εταιρίας είναι υπέρ της λειτουργίας των σχολείων εκτός από τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν συρροές».