Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Τα κύματα καύσωνα στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία θα αλλάξουν τη γεύση των ευρωπαϊκών κρασιών
Σύμφωνα με εκθέσεις του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, η κλιματική αλλαγή καταγράφει σταθερή μείωση του όγκου της συγκομιδής στις μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές
Οι καύσωνες και η ξηρασία στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία οδηγούν σε μείωση της παραγωγής οίνου.
Σύμφωνα με την αναλυτική έκδοση Drinks International, η επιταχυνόμενη ωρίμανση των μούρων και η έλλειψη νερού για τους αμπελώνες έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση των αποδόσεων στη Νότια Ευρώπη.
Σύμφωνα με εκθέσεις του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, η κλιματική αλλαγή καταγράφει σταθερή μείωση του όγκου της συγκομιδής στις μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές.
Οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης, με αποτέλεσμα τα σταφύλια να αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου τους, τα οποία μετατρέπονται σε αλκοόλ κατά την επακόλουθη ζύμωση, ενώ η οργανική οξύτητα των μούρων μειώνεται σημαντικά.
Λόγω αυτών των διαδικασιών, το τελικό ποτό γίνεται ισχυρότερο, πυκνότερο και πλουσιότερο, αλλά ταυτόχρονα χάνει την παραδοσιακή του φρεσκάδα και ελαφρότητα.
Λόγω των ρεκόρ καύσωνα, οι παραγωγοί στις περιοχές του Μπορντό, της Βουργουνδίας και της Καμπανίας αναγκάζονται να επισπεύσουν σημαντικά τις συνήθεις ημερομηνίες συγκομιδής τους.
Πηγή: newsbomb.gr