Από μακριά… μύριζε η προσπάθεια αγνώστων που επικοινώνησαν με έναν έμπορο αρωμάτων από το Αγρίνιο δήθεν για να του πουλήσουν τα προϊόντα τους, αλλά ο επιχειρηματίας δεν αντιλήφθηκε ότι είχε να κάνει με οργανωμένους απατεώνες.

Με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας αρωμάτων, οι δράστες κατάφεραν να πείσουν το θύμα να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το συνολικό ποσό των 11.100 ευρώ, αλλά μόλις το έκανε… εξαφανίστηκαν! Το θύμα κατήγγειλε την εξαπάτησή του στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων.

Απάτη και με την πώληση φορτηγού

Η αγγελία την οποία είχε αναρτήσει άγνωστος σε διαδικτυακή ιστοσελίδα για την πώληση ενός αγροτικού φορτηγού κίνησε το ενδιαφέρον ενός αγρότη από περιοχή της Καβάλας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Με διάφορες προφάσεις, ο δράστης κατάφερε την Παρασκευή να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του επίδοξου αγοραστή και να μεταφέρει 13.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλον! Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του απατεώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: protothema.gr