Σύσκεψη παρουσία Τριαντόπουλου-Αυγενάκη για την στήριξη των επιχειρήσεων στο Αρκαλοχώρι

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης και παραγωγικοί φορείς καθίσαν εκ νέου στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου ένα χρόνο ακριβώς μετά τον καταστροφικό σεισμό,  να αποτιμήσουν την κατάστασης αλλά και να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για την ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου.

Όπως ανακοινώθηκε η πλατφόρμα mybusinesssupport της ΑΑΔΕ, ξεκινά να δέχεται αιτήσεις από επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό προκειμένου να αποζημιωθούν για την απώλεια τζίρου, και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 11 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανακοίνωσε αναμένεται η έκδοση νέας ΚΥΑ για την αποζημίωση της οικοσκευής των πληγέντων νοικοκυριών με την διαδικασία να έχει υλοποιηθεί ώστε οι διασταυρώσεις που απαιτούνται να γίνονται αυτόματα.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεν απέκλεισε ενδεχόμενο να γίνει νέα αναπροσαρμογή των συντελεστών υλικών κατασκευής, για όσους προσπαθούν να αποκαταστήσουν το κτίρια που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό ενώ όπως τόνισε η υπηρεσία κατάρτιση φακέλων θα ενισχυθεί περαιτέρω ώστε να προχωρά γρηγορότερα η διαδικασία και οι αποζημιώσεις.

Εκτός από τους κ.κ. Αυγενάκη και Τριαντόπουλο, το παρών στην σύσκεψη δίνουν: ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Προέδρος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Μύρων Οικονομάκης, ο Πρόεδρος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Ταβερναράκης, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου Γεώργιος Μπορμπαντωνάκης, ο Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ν. Ηρακλείου
Δημήτριος Χριστοφοράκης και ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου
Βαγγέλης Καρκανάκης.

Σε ανάρτησή του μετά την σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης  τόνισε ότι «η Πολιτεία είναι στο πλευρό της κοινωνίας του Αρκαλοχωρίου, που βίωσε μια χρονιά με μεγάλες δυσκολίες. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εργαζόμαστε ώστε να βρεθούν τρόποι για ένα τρίτο νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων, ενόψει και του δύσκολου χειμώνα, που έρχεται. Οι πληγές σταδιακά επουλώνονται, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα