Συρία: «Βροχή» αιτημάτων υιοθεσίας για τη μικρή «Άγια» που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια

Πρέπει να διαβάσετε

Αμέτρητα είναι τα αιτήματα για την υιοθεσία της μικρής Άγιας, του μωρού που η διάσωσή του μόλις γεννήθηκε στα συντρίμμια του φονικού σεισμού της Τουρκίας, έκανε το γύρο του κόσμου και ράγισε τις καρδιές όλων.

Η Άγια, που το όνομά της σημαίνει θαύμα στα αραβικά, είναι το κοριτσάκι που όταν εντοπίστηκε ήταν ενωμένη μέσω του ομφάλιου λώρου με τη μητέρα της, η οποία πέθανε.

https://twitter.com/Talhaofficial01/status/1622665033309200387

Το μωρό δεν έχει οικογένεια καθώς στον σεισμό έχασε και τον πατέρα του, αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια του.

Ο άνθρωπος που την κρατά όπως διακρίνεται και στο βίντεο, είναι μακρινός συγγενής της, ο οποίος την έχει μεταφέρει σε ασφαλές μέρος στην πόλη Αφρίν, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσφερθεί μέσω social media, καθώς δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, να τη φροντίσουν αλλά και να την υιοθετήσουν σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Khalid Attiah.

Ωστόσο ο παιδίατρος που την έχει αναλάβει, ο Δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Άγια, είναι σαφής: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου». Προς το παρόν, η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα