Συρία: Οκτώ νεκροί από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στις ελεγχόμενες κουρδικές ζώνες

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά τα αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία εξαπέλυσε μη επανδρωμένες αεροπορικές επιδρομές και στη ζώνη της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έγινε γνωστό από πολεμικό παρατηρητή και πηγή στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας. Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε σήμερα πως μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία είναι μία από τις επιλογές που εξετάζονται από την Τουρκία.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα σε αυτοκίνητο κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση και έξι άλλοι σκοτώθηκαν από πλήγμα που πραγματοποιήθηκε αργότερα σε στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στην πόλη Αμούντα, δήλωσε στο Reuters η πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως όλες οι εγκαταστάσεις κούρδων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ είναι θεμιτοί στόχοι, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι δύο δράστες της βομβιστικής επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μπροστά από κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, είχαν έρθει από τη Συρία.

«Ο μοναδικός στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δημιουργούν απειλή για την Τουρκία. Μια χερσαία επιχείρηση είναι μία από τις επιλογές για την εξάλειψη αυτής της απειλής, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή για εμάς», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ δύναμη στην οποία κυριαρχεί η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία ήταν η αιχμή του δόρατος στην εκστρατεία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχει αρνηθεί πως οι βομβιστές πέρασαν από τα εδάφη που ελέγχει.

Ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαζλούμ Αμπντί δήλωσε χθες, Τετάρτη, με καταχώρισή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πως η Τουρκία αναζητεί «προσχήματα» για να συνεχίσει τις επιθέσεις της σε περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

 

Ο Αλαντίν αλ-Άλι, εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής που διευθύνει ένα καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε πως οι οργανώσεις αρωγής «ανέστειλαν τις εργασίες τους και αναχώρησαν» έπειτα από πλήγμα που σημειώθηκε κοντά στον καταυλισμό.

ΠηγήCnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα