Να βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης που βιώνουν προτρέπει τις γυναίκες  με παρέμβασή της στο ethnos.gr η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα μετά την συνέντευξη ποταμός της Ξένιας Μπουζαρανίδου στις 2 Απριλίου στο ethnos.gr και στον Κώστα Ασημακόπουλο. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την παρέμβαση των ελληνικών Αρχών.

«Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε κανένα πέπλο συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης στο πλαίσιο της «πολιτικής ωριμότητας», δηλώνει στο ethnos.gr η κ. Συρεγγέλα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, επέτρεψε την κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα, με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα, τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες. Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της πρεσβείας που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, «όλες οι γυναίκες πρέπει να βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης που βιώνουν, σε όποιον χώρο κι αν γίνονται αυτά. Οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν για την τραυματική εμπειρία τους. Δεν πρέπει να σκέφτονται ότι δεν θα βρουν το δίκιο τους. Πρέπει να καταγγέλλουν τα περιστατικά στις αρμόδιες αρχές, ενώ είμαστε κι εμείς εδώ για να τις βοηθήσουμε και να τις στηρίξουμε. Όλες οι δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων είναι στο πλευρό τους για να τις ενδυναμώσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης».

Πηγή: ethnos.gr