Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός – Εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο

Μπλεξίματα με το νόμο έχει ο Austin St John. Ο ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του κόκκινου Power Ranger στη σειρά του ’90 «Mighty Morphin Power Rangers», συνελήφθη μετά από έφοδο στο σπίτι του.

Η Αστυνομία του πέρασε χειροπέδες ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και μεγάλη ομοσπονδιακή έρευνα σε βάρος του για απάτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Austin St John συμμετείχε σε σχέδιο εξαπάτησης -μαζί με άλλα 17 άτομα- του Προγράμματος Προστασίας Μισθοδοσίας της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων, που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο Michael Hill και ο Andrew Moran, «παρέσυραν» τους άλλους 16 να υποβάλουν αίτηση για δάνεια επιχειρήσεων με πλαστά έγγραφα και να εισπράξουν τα χρήματα για τις δικές τους προσωπικές αγορές.

Ο ηθοποιός φέρεται να πήρε συνολικά 3,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δεν χρησιμοποίησε ποτέ για τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Ακόμη όμως κι αν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τις επιχειρήσεις, οι αρχές ισχυρίζονται ότι τα πήρε με δόλο.

«Στις αιτήσεις, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν παραποιήσει ουσιώδεις πληροφορίες, όπως η πραγματική φύση της επιχείρησής τους, ο αριθμός των εργαζομένων και το ύψος της μισθοδοσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας του Τέξας.

Τώρα, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα