«Συνελήφθη» αρκούδα «διαρρήκτης» στην Καλιφόρνια – Είχε μπει σε 21 σπίτια αναζητώντας τροφή

Πρέπει να διαβάσετε

Μια γιγάντια αρκούδα πιάστηκε μετά από περισσότερο από ένα χρόνο αναζήτησης, αφού εισέβαλε σε πολλά σπίτια αναζητώντας φαγητό στην Καλιφόρνια, αναφέρει το BBC. Η αρκούδα των 103 κιλών γνωστή ως “Hank the Tank“, πιστεύεται ότι έχει διαρρήξει 21 σπίτια στην περιοχή Lake Tahoe από το 2022. Η Hank – η οποία είναι στην πραγματικότητα μια θηλυκή αρκούδα καταχωρημένη ως 64F – θα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο στο Κολοράντο. Τα τρία της μικρά μπορεί να μεταφερθούν σε ένα καταφύγιο στην κομητεία Sonoma της Καλιφόρνια.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια (CDFW) είπε ότι οι βιολόγοι «ακινητοποίησαν με ασφάλεια» την αρκούδα, η οποία πιστεύεται ότι είναι ένοχη για 21 διαρρήξεις, μετά από ανάλυση στοιχείων DNA. Ο Χανκ θα μεταφερθεί στο «Καταφύγιο άγριων ζώων» κοντά στο Σπρίνγκφιλντ του Κολοράντο.

Ενώ οι αρχές της Καλιφόρνια δήλωσαν ότι η μετεγκατάσταση «συνήθως δεν είναι μια επιλογή», ​​η φήμη της Χανκ οδήγησε τελικά σε αναστολή της δολοφονίας του. «Δεδομένου του εκτεταμένου ενδιαφέροντος για αυτήν την αρκούδα και του σημαντικού κινδύνου ενός σοβαρού περιστατικού που αφορά το ζώο, το CDFW θα χρησιμοποιήσει μια εναλλακτική λύση για να προστατεύσει την οικογένεια της αρκούδας καθώς και τους ανθρώπους της κοινότητας South Lake Tahoe», ανέφερε η δήλωση. Τα τρία μικρά της  Χανκ θα μεταφερθούν σε μια άλλη περιοχή, την Πεταλούμα της Καλιφόρνια, «με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αποβάλουν τις αρνητικές συμπεριφορές που έμαθαν από τη μητέρα τους και να επιστρέψουν στην άγρια ​​φύση».

Αρχικά πιστεύονταν ότι η Χανκ ήταν υπεύθυνη για περισσότερες από 40 διαρρήξεις, αλλά τα στοιχεία DNA απέδειξαν ότι οι εισβολές ήταν επίσης έργο τουλάχιστον δύο άλλων μεγάλων αρκούδων με αδηφάγα όρεξη για ανθρώπινη τροφή. Η ανακάλυψη ότι η Χανκ δεν ήταν η μόνη αρκούδα σε αυτή τη σειρά εισβολών σε σπίτια ώθησε τους αξιωματούχους της Καλιφόρνια να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι «καμία αρκούδα δεν θα υποστεί ευθανασία, δεν θα τραυματιστεί, θα μεταφερθεί σε μια εγκατάσταση ή θα τοποθετηθεί σε ζωολογικό κήπο».

Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι η Χανκ, ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερη  από τις περισσότερες μαύρες αρκούδες, δεν φοβάται τους ανθρώπους και είχε μάθει να χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να μπει με το ζόρι στα σπίτια τους. «Όταν έχεις μια αρκούδα να περνάει με δύναμη από μια γκαραζόπορτα ή να ανοίγει μια πόρτα σπιτιού με ανθρώπους μέσα, αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο», είπε ο εκπρόσωπος του CDFW Peter Tira στο BBC τον Φεβρουάριο του 2022. Η τοποθεσία και η μοίρα των άλλων δύο αρκούδων που εμπλέκονται σε η σειρά των διαρρήξεων στην Καλιφόρνια δεν έχει καθοριστεί.

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα