Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Κρήτης διοργανώνει πρωτοποριακό συνέδριο με θέμα «Κρητική Γη, Αειφόρος Ανάπτυξη: Χτίζοντας Ανθεκτικά Οικοσυστήματα Αγροδιατροφής για το Μέλλον» το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες.
Το διήμερο συνέδριο-ορόσημο για την κρητική αγροδιατροφή φέρνει για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι πάνω από 50 κορυφαίους ομιλητές – πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, παραδοσιακούς παραγωγούς και νεοφυείς επιχειρηματίες – με στόχο τη γεφύρωση της χιλιετούς παράδοσης με την τεχνολογική καινοτομία.
«Η Κρήτη διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας στην αειφόρο αγροδιατροφή. Χρειαζόμαστε διασύνδεση της γνώσης με δυναμικά δίκτυα που μπορούν να την μετατρέψουν σε πράξη», δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Βαγγέλης Καρκανάκης.
Το συνέδριο διαρθρώνεται σε έξι θεματικές ενότητες που αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις:
•Εξωστρέφεια & Ανάπτυξη Διεθνών Αγορών
•Έρευνα, Καινοτομία & Αειφορία
•Ποιότητα, Ταυτότητα & Βιωσιμότητα
•Παραδοσιακά Προϊόντα & Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα
•Συμβολή Τοπικών Προϊόντων στην Τουριστική Εμπειρία
•Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καινοτόμες εφαρμογές που αναπτύσσονται ήδη στην Κρήτη, όπως συστήματα ιχνηλασιμότητας προϊόντων, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στην αγροτική παραγωγή, πρωτοποριακά συνεταιριστικά σχήματα και πρωτοβουλίες γαστρονομικού τουρισμού.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης CRETA FOOD & DRINK EXPO, η οποία διεξάγεται από 28 έως 30 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και περιλαμβάνει, ως παράλληλη εκδήλωση τον 11ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
Πληροφορίες για το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr.