Συνεδριάζει το Δ.Σ. των νοσοκομείων του ν. Λασιθίου για την προκήρυξη ιατρικών θέσεων

Πρέπει να διαβάσετε

Την Παρασκευή 29/9/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Κοινός Διοικητής Ανδρεαδάκης Εμμανουήλ,  Αντιπρόεδρος Δαρατσιανού Μαρία, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Α.Ο.Μ. Σητείας και τα τακτικά μέλη,  Μουδατσάκης Νικόλαος, Αιρετός Εκπρόσωπος Ιατρών και Μανουσάκης Γεώργιος, Αιρετός  Εκπρόσωπος των λοιπών Εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ζητηθεί η προκήρυξη 17 μόνιμων ιατρικών θέσεων για το ΓΝΑΝ, 6 θέσεων για το νοσοκομείο Σητείας, 13 θέσεων για το νοσοκομείο Ιεράπετρας και 4 θέσεων ια το νοσοκομείο Νεάπολης. Στις θέσεις αυτές περιλαμβάνονται:
-1 θέση αναισθησιολόγου επιμελητή Α για το ΓΝΑΝ,
-1 θέση αναισθησιολόγου επιμελητή Α για το Νοσοκομείο Σητείας
-2 θέσεις αναισθησιολόγων επιμελητών Α για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στην απόφαση μειοψήφισε η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Α.Ο.Μ. Σητείας, σύμφωνα με την οποία, επειδή και οι τρείς (3) τελευταίες προκηρύξεις για την θέση Αναισθησιολόγου που έχουν γίνει από την ΑΟΜ Σητείας, απέβησαν άγονες, κρίνεται απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να υπάρξει συμμετοχή, η προκήρυξη της θέσης να είναι σε βαθμό Διευθυντή, καθώς και για την ΑΟΜ Ιεράπετρας η θέση Αναισθησιολόγου να προκηρυχτεί στο βαθμό του Διευθυντή. Συνεπώς τα μέλη του Δ.Σ. που υπερψήφισαν την απόφαση αυτή ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου και πρώην Διευθυντής της Χειρουργικής Κος Ανδρεαδάκης, ο νυν Διευθυντής της Χειρουργικής Κος Μουδατσάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων  Κος Μανουσάκης.

Την Τρίτη 10/10/23 συνεδριάζει ξανά το ΔΣ και ο διοικητής κ. Ανδρεαδάκης έχει περιλάβει στην ΗΔ την τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης. Αν η απόφαση τροποποιηθεί και οι θέσεις των αναισθησιολόγων στα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας προκηρυχθούν σε βαθμό Διευθυντή, υπάρχει το ενδεχόμενο οι 4 διευθυντές αναισθησιολογίας που υπηρετούν στο ΓΝΑΝ να υποβάλουν αιτήσεις για τις θέσεις στα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας. Αν συμβεί αυτό, τότε θα προκύψει πρόβλημα στη λειτουργία του ΓΝΑΝ, αφού το νοσοκομείο θα μείνει με 1 ή 2 αναισθησιολόγους, θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία, και θα μένουν πολλές εφημερίες το μήνα ακάλυπτες, κάτι που θα επηρεάσει τη λειτουργία της ΜΕΘ και των περισσότερων κλινικών του Νοσοκομείου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα