Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης του Ομίλου CRETA σε συνεργασία το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και τον Σύλλογο Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων, για την οδική ασφάλεια, με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ την ζωή, Οδηγώ με προσοχή».

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας , την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία, στις 20:00 σήμερα το βράδυ, στο Γενικό Λύκειο Ασημίου, με ομιλητές τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιο Καρακούδη, τον πρόεδρο του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ, Γιάννη Λιονάκη και τον διευθυντή του ΣΚΑΙ Κρήτης, Γιάννη Χρονάκη.

«Είναι η τέταρτη χρονιά που τα μέσα της Creta Media Group, σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου και τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κάνουμε αυτές τις ενημερώσεις του κοινού για την οδική ασφάλεια. Φέτος θα επικεντρωθούμε κυρίως στο δήμο Γόρτυνας και στο δήμο Φαιστού», δήλωσε ο διευθυντή του ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1.

Ο κ. Χρονάκης επεσήμανε την ανάγκη το μήνυμα να επικοινωνηθεί στα παιδιά. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι σε όσες διαλέξεις έχουμε κάνει, είναι πάρα πολύ μεγάλη η συμμετοχή των παιδιών. Και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και μας παρακινεί, αφού τα παιδιά είναι εκείνα που θα παρακινήσουν και τους γονείς τους να παρακολουθήσουν την ενημέρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπου το θέμα της οδικής ασφάλειας έχει προχωρήσει πάρα πολύ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς γιατί δυστυχώς η περιφέρεια της Κρήτης είναι από τις χειρότερες περιφέρεις στην Ευρώπη σε νεκρούς και σε σοβαρά τραυματίες και αυτό πρέπει να αλλάξει», συνέχισε.

«Βλέπουμε τον κόσμο μετά από κάθε διάλεξη που κάνουμε, το πόσο έχει προβληματιστεί με αυτά που ακούει και βλέπει», τόνισε ο κ. Χρονάκης ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ασημίου να παρευρεθούν στην αποψινή ενημερωτική εκδήλωση.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στις 29 Ιουνίου στο Τυμπάκι, ενώ οι επόμενες δράσεις της εκστρατείας ενημέρωσης θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.