Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Συνεχίζεται η δίκη Φιλιππίδη, ενώ αποφυλακίζεται ο ηθοποιός – Καταθέτει η μητέρα καταγγέλουσας

Πρέπει να διαβάσετε

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου, που έχουν καταθέσει και στο πλαίσιο της ανάκρισης, συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανεβεί η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, για να περιγράψει τι γνωρίζει αναφορικά με τα όσα περί βιασμού έχει καταθέσει η ηθοποιός ότι συνέβησαν το 2008 στο θέατρο «Ήβη».

Ο κύκλος των καταθέσεων των τριών γυναικών, οι οποίες έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό, έχει ολοκληρωθεί. Δύο γυναίκες κατέθεσαν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η τρίτη με την παρουσία ακροατηρίου.

Ο ηθοποιός πλέον με απόφαση του δικαστηρίου είναι ελεύθερος υπό όρους και αναμένει να λάβει εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, με ελαφρύ εγκεφαλικό.

Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, οι διαδικασίες για την αποφυλάκισή του Πέτρου Φιλιππίδη έχουν δρομολογηθεί και έχει εξευρεθεί το πόσο των 20 χιλιάδων ευρώ που έχει οριστεί ως εγγύηση.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης απουσίαζε από το δικαστήριο λόγω της εσπευσμένης μεταφοράς του στο νοσοκομείο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με όρους. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην παραταθεί άλλο η προφυλάκιση του ηθοποιού, η οποία έχει ήδη διαρκέσει ένα έτος και ο ηθοποιός να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού με τους όρους να μην ταξιδέψει στο εξωτερικό και να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος παραμένει επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων. Επισήμανε ότι, είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς και τηλεοπτικούς χώρους και ότι οι συνεργάτιδές του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα