Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για προκαταρκτική εξέταση στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και στο Βενιζέλειο και σε νέα ανακοίνωση του απαιτεί την διακοπή της.

Υπενθυμίζεται, ότι η περιπέτεια του οικοδόμου, ξεκίνησε όταν τον δάγκωσε ποντίκι εν ώρα εργασίας και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, όπου δεν υπήρχε ο απαραίτητος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός για να περιποιηθεί το τραύμα του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πάει στο Βενιζέλειο, όπου τελικά ούτε εκεί υπήρχε ο απαραίτητος ορός.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδομών Ηρακλείου σε ανακοίνωση:

«Μετά την δημοσιοποίηση του απίστευτου περιστατικού με τον συνάδελφο οικοδόμο που ταλαιπωρήθηκε έπειτα από δάγκωμα ποντικιού, διαβάζουμε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η Διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ διέταξε Προκαταρκτική εξέταση.

Αντί η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να ψάξουν τις δικές τους ευθύνες για τις ελλείψεις και την γύμνια του υγειονομικού μας συστήματος, προσπαθούν για άλλη μια φορά να βρουν εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους σε ΚΥ και νοσοκομεία που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Το φιλότιμο των εργαζομένων όμως δεν μπορεί να αναπληρώσει τα κενά σε υγειονομικό και τεχνικό υλικό.

Απαιτούμε την αύξηση χρηματοδότησης και στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για την προστασία της υγείας του λαού με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες και ένα αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε την διακοπή της προκαταρτικής εξέτασης.

Αν κάτι χρειάζεται διερεύνηση είναι η αντιυγειονομική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς υπαλλήλους που δίνουν καθημερινά μάχη για την προστασία της υγείας του λαού».