Συνάντηση στο υπουργείο για τους εργάτες γης

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά είχε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα καταβολής επιδότησης σε εργάτες γης, ώστε να καλύπτεται από το κράτος το κόστος μετακίνησης και διαμονής.

«Ως Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, επειδή διαπιστώσαμε ότι πολλά άτομα εκτός Κρήτης επιθυμούν να έρθουν να εργαστούν στις ελιές, πήραμε την πρωτοβουλία δημιουργίας επαφών με τη Δυτική Μακεδονία που έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και ήδη έχουν έρθει οι πρώτοι εργάτες από Καστοριά και Φλώρινα και θα έρθουν κι άλλοι τις επόμενες ημέρες. Σε αυτές όμως τις περιπτώσεις, οι παραγωγοί που τους προσλαμβάνουν, αναλαμβάνουν την κάλυψη της διαμονής τους και κάποιες φορές και τη μετακίνηση. Εμείς όμως ζητάμε κάτι πιο μαζικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιάς, υπενθυμίζοντας πως τη δεκαετία του 1980 δινόταν επιδότηση για τη μετακίνηση και τη διαμονή, πάλι από τη Μακεδονία.  «Στη συνέχεια οι οικονομικοί μετανάστες κάλυψαν τις ανάγκες, οπότε η επιδότηση σταμάτησε. Όπως όμως στέλνουμε τον άνεργο δωρεάν διακοπές μέσω του κοινωνικού τουρισμού, έτσι θα μπορούσαν άνεργοι να επιδοτηθούν για να δουλέψουν».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου, καθώς όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βοργιάς, στόχος είναι όχι μόνο η επόμενη, αλλά κι η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος.

Στο μεταξύ, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τηρείται λίστα από ενδιαφερόμενους παραγωγούς κι εργάτες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα